24 / 04 / 2024

Ankapark belediyeye mi devredildi 2022

Ankapark belediyeye mi devredildi 2022

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Ankapark, ECS Stil Tekstil’e mi devredildi?

Ankara’da kulislerde, GBM Ticaret AŞ-Çelik ortaklığının, Ankapark'ın işletmesini, Bursa merkezli ECS Stil Tekstil’e devrettiği konuşuluyor...

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaz mallar için alınıyor. Yapı kullanma izni alınırken belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Emlak vergisi borcu kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi borcu kredi kartı ile ödenir mi? İşte yanıtı..

Ankapark projesi iptal edildi mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Danıştay 14. Dairesi'nin aldığı Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı'na ilişkin iptal kararının planla ilgisi olmadığını ve Ankapark'ta çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ankapark iptal mi edildi?

Danıştay 14. Dairesi, ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri kullanıcılarının, belediyeye ödemeleri gereken vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Kiracı çöp vergisi öder mi?

Çöp vergisi, işyerleri için belediyeye ödenen vergi oluyor. Meskenler için de çöp vergisi ödeniyor. Ancak meskenlerde bu vergi su faturalarına yansıtılıyor. Peki, vergiyi kim öder? Kiracı çöp vergisi öder mi?

Başka belediyeye emlak vergisi ödenebilir mi?

Evi ve işyeri ile arsa ve arazisi olan kimseler 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Peki, başka belediyeye emlak vergisi ödenebilir mi?

Emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri borçlarını bağlı oldukları belediyeye ödüyor. Başka şehirdeki taşınmazın vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Ankapark belediyeye mi devredildi 2022 Haberi

Ankapark belediyeye mi devredildi 2022

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ANKAPARK'ın tahliyesi ve belediyeye devri için açılan davanın karar duruşması Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesinde görüldü.

Konu ile ilgili olarak aktarılan dataylara göre, davalı vekili duruşmada, kira sözleşmesinde fesih olmadığını, tahliye kararı verilirse haksız bir durum oluşacağını bildirdi.

Davacı Ankara Büyükşehir Belediyesi vekili de aldırılan keşif ve bilirkişi raporlarının delil olarak sayılmasını, davanın kabulünü talep etti.

Söz konusu beyanlardan sonra hükmü açıklayan mahkeme, davayı kabul ederek, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına hükmetti.

“PARKIN GELECEĞİNİ BAŞKENTLİLER BELİRYECEK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Başkan Mansur yaptığı paylaşımla tartışmaların odağında yer alan ANKAPARK’ın belediyeye devredildiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur...