23 / 04 / 2024

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.



Bir televizyon programına konuk olan  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Hakan Kaya'nın haberine göre; Mansur Yavaş, katıldığı programda soruları yanıtladı. 

Mansur Yavaş, Uğur Dündar’ın “Ankapark yerine Ankaralılar için yeni bir proje gündeme getirecek misiniz?” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

Ankapark ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

- Ankapark’ta hukuk savaşımız devam ediyor. Çok karmaşık bir protokol imzalanmış. Bir sürü sıkıntılı durumu var. Ben yaz aylarında oradaki hasarı tespit etmek için mahkemeye başvurdum.

- Mahkeme, sadece dış görünüşünde 111 milyon lira hasar olduğunu tespit etti. İşletmeciye, çık dedik süre bitince. Çıkaramadık. Yeni Mahalle Kaymakamlığı’na başvurduk.

- ‘Sizi mahkemeye vermişler’ dediler. Biz Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gittik ve hakim maalesef orada 50 bin lira teminatla onların, oradaki statüsünü devam ettirdi.

Ankapark ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

“ANKAPARK’IN MALİYETİ 712 MİLYON 900 BİN DOLAR”

Mansur Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

- Ankapark’ın maliyeti 712 milyon 900 bin dolar. Geri kalan orada çalıştırılan işçilerin, belediye araçlarını da hesap ettiğiniz zaman tespit edilenden daha fazla da olabilir.

- Gerçek rakam yaklaşık 713 milyon dolar, kuruş kuruş nereye ne kadar para verildiği buradan belli. Şimdi almaya çalışıyoruz. O para kimsenin şahsi parası değil. Bu Ankara’nın cebinden çıktı.

- Elbette orayı kurtarmaya, çalıştığı kadarıyla çalışmaya ve oraya bazı etkinlikler ilave etmek suretiyle orayı Ankara halkının gitti çeşitli etkinlikler düzenlediği bir yer yapmak suretiyle kurtarmaya çalışıyoruz.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!


Geri Dön