24 / 04 / 2024

Mehmet Ali Susam: Alsancak'ın yerine yeni bir stat yapılmalıdır!

 Mehmet Ali Susam: Alsancak'ın yerine yeni bir stat yapılmalıdır!

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Alsancak Stadı deprem güvenliği nedeniyle kapandıysa eğer, Spor Bakanlığı aynı yere yeni bir stat yapılacağını ilan etmelidir" dedi.



CHP  İzmir  Milletvekili Mehmet Ali Susam. Alsancak Stadı'nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılmasının taraftarın aklında soru işaretleri bıraktığını söyledi. Daha önce stadın yıkılarak yerine AV M ve rezidans yapılmak istendiğini hatırlatan Susam, şöyle konuştu: "Depreme dayanıklı olmayan bir stadın kullanılması mümkün değildir. 


Taraftarın can güvenliği her şeyden önce gelir. Ancak geçmişte de bu bölgeyle ilgili rant planları olduğu için. Alsancak Stadı'nın ligin açılmasına sayılı günler kala kapatılması som işaretlerine neden olmuştur. Alsancak stadının binası eskidiyse. depreme dayanıklı değilse Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı yere yeni ve depreme dayanıklı bir stat yapılacağını derhal ilan etmeli: hemen yeni stat proje çalışmalarına başlamalıdır. Amaç güvenlikse hızla veni stadın müjdesi verilmelidir." 


"GÜÇLENDİRİLEREK BU SEZON KULLANILSIN" 


Alsancak Stadı nın önemli bir şehir stadı olduğunu ifade eden Susam, sözlerini şöyle sürdürdü: " rüm dünvada kent merkezinde. Taraftarın kolaylıkla ulaşabileceği şehir statları korunuyor. İstanbul'da İnönü Stadı da benzer niteliktedir ve yenilenmektedir. Sezonun açılmasına günler kaldı. 


Alsancak stadına güçlendirme yapılarak bu yılı işlevsiz geçirmesinin de önüne geçilebilir. Önce proje yarışmasına çıkılır ardından ihale süreci başlar. Ligin kapandığı dönem stat yıkılarak yeni stadın temeli atılır. Amaç İzmir sporuna katkı vermekse. amaç İzmirli sporseveri korumaksa en doğru davranış budur."" Bölgede daha önce AVM ve rezidans yapılmasının gündeme getirildiğini ifade eden CHP'li vekil, sözlerini şöyle tamamladı: "Akıllarında buraya AVM yapmak varsa, bu fikirden derhal vazgeçmelidirler. Burası gerek trafik gerek alt yapı, gerek ticari dengeler açısından böyle bir projeye uygun değil. Gerek belediyelerimiz. gerek meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları gerek İzmirli sporsever AVM yapılmasını istemiyor. Alsancak Stadı. 

stat olarak kalmalıdır."


Adana Ekspres 


Geri Dön