25 / 04 / 2024

Şişli'de 66 bin metrekare alana karma bir proje yapılacak!

Şişli'de 66 bin metrekare alana karma bir proje yapılacak!

Şişli'de 66 bin metrekare alana karma bir proje yapılacak. Yurt Gazetesi' nin bugünkü haberine Çevre Bakanlığı, Şişli'nin göbeğinde okulların bulunduğu 66 bin metrekarelik alana el koyarak ' rant merkezi ' ilan etti...



Şişli Ayazağa ve Huzur Mahallesi'ni Sarıyer Ilçesi'ne bağlayan AKP Hükümeti, şimdi de ilçenin göbeğindeki 66 bin metrekarelik alana el koyarak ranta açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çağlayan Adliyesi'nin karşısındaki Şişli Merkez Mahallesi sınırları içinde bulunan, yaklaşık 66 bin metrekarelik alanı "Özel Proje Alanı" ilan etti. Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte başka okul binalarının da bulunduğu alana AVM, otel, rezidans, apart konut yapılabilecek. Yapılacak inşaatın yüksekliğini Bakanlık belirleyecek.

I EĞİTİM ALANI RANTA AÇILDI Çağlayan Adliyesi, Okmeydanı SSK, Cevahir Otel, Trump AVM dörtgeninin ortasında, E-5(D-1(X)) Karayolu'nun kenarında bulunan, şimdiye kadar eğitim alanı olarak kullanılmış ve önceki planlarda da "Meslek Lisesi Alanı" olarak ayrılmış olan bir arazi daha ranta yenik düştü. Şehircilik Bakanlığı'nın arazi ile ilgi olarak hazırladığı yeni plan, 1 Kasım 2013 tarihi itibariyle, bir ay süreli olarak askıya çıktı. Plana göre arazinin yaklaşık 50-55 bin metrekarelik bölümü "Özel Proje Alanı" ilan edildi. Arazinin E-5 kenarını oluşturan bant ise yeşil alan olarak ayrıldı. Arazinin güney ucundaki küçük bir alan ise planlara Belediye Hizmet Alanı (BHA) olarak işlendi. 

"Özel Proje Alanı"nın plan notlarında, yapılacak inşaatın yüksekliği için "Bakanlıkça Belirlenecektir" denilmesi oldukça dikkat çekici. 

I NELER YAPILABİLECEK? 

Askıya çıkan yeni planın "Özel Hükümler" başlıklı bölümün ilk maddesi aynen şöyle: "Özel Proje Alanında 'Ticaret + Konut Alanı' olarak belirlenen alanlarda, iş merkezi, ofis, büro, Alışveriş Merkezleri, çok katlı mağaza, çarşı, otel, motel, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, sergi salonları, restoran, kafe, lokanta gibi yeme içme üniteleri, yönetim binaları, banka ve finans kurumları, apart konut, rezidans kullanımları yer alabilir." Arazinin güney ucunda Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan bir hizmet binası bulunuyor. Önceki planlarda "Şişli Belediyesi Hizmet Alanı" yazan kısmın üstünü de çizen Bakanlık, yerine "Belediye Hizmet Alanı" yazdı. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön