26 / 04 / 2024

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Ankapark'ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turist gelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. 



Eski  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ‘Çinliler, Katarlılar istiyor, senede 10 milyon turisgelecek' diye inşa ettirdiği oyun parkı Ankapark'ın sonu iyi bitmedi. Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; Ankara'nın yeni başkanı Mansur Yavaş'ın "801 milyon dolara mal oldu" açıklamasını yaptığı Ankapark şimdi şehrin ortasında çürüyor. Borçlar birikirken işletmeci şirketle belediye de mahkemelik oldu. 

Ankapark'ın inşaatı seneler sürdü ve yurt dışından Dinozor heykelleri dahil oyuncaklar getirildi ve monte ettirildi. Hayaller ‘Disneyland’ olarak kuruldu ancak sonuç demir yığını haline geldi. Ankapark, resmi olarak 20 Mart 201 tarihinde açıldı ve 8 ay ardından kapandı. Hiç taleple karşılaşılmadı. İşletmeci firma bile zor bulundu ve 6 defa ihale gerçekleştirildi. Müşteri olmayında firma elektrik parasını bile ödeyemedi. Aylarca maaşlarını alamayan işçiler parka gelen hacizler ve elektriklerin kesintisinden sonra eylem yapmaya başladı.

Ankapark ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

111 MİLYON LİRALIK ZARAR TESPİT EDİLDİ

Mahkeme Ankapark'ta kırılmış çürüyen oyuncaklar sebebiyle tesiste şimdiden 111 milyon 210 Türk Lirası tutarında zarar olduğunu belirledi. Belediye tahliyenin durdurulması kararından sonra istinaf mahkemesine gitti. Bu arada kira karşılığı verdiği senede ilişkin İşletmeci hakkında, ‘Sahte senet sunmaya teşebbüs' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusu yapıldı. 

Ankapark'ın işletmesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne verilmeyince, ABB, Ankapark'ın çevresindeki caddelerdeki billboardlara “Kamuoyunun bilgisine… Ankapark'ı geri almak için hukuk mücadelemiz sürmektedir. Ankapark işletmesini devralamadık” yazılarını yazdı. 

BORÇLAR ÖDENMEDİ, ELEKTRİK KESİLDİ

Ankapark, ödenemeyen borçlar ve kesilen elektriği sebebiyle kapılarını kapatırken, devri de başka bir şirkete yapıldı. Şirketin 30 Nisan 2020 tarihinde belediyeye ödemesi gereken 26 milyon 400 bin Türk Lirası'nı yatırmamasının ardından harekete geçen ABB, 90 günlük fesih ihtarında bulundu. İhtara rağmen ödeme gerçekleşmedi. Belediye de teminat mektuplarının karşılığı olarak 26 milyon 400 bin Türk Lirası'nı gelir şeklinde kaydetti. 

Fesih ihtarı süresinin geçmesiden sonra ABB, işletmeciye parkı 30 gün içerisinde boşaltmasına ilişkin ihtar yolladı. Tahliyenin yapılmaması durumunda tahliyenin kaymakamlık yolu ile gerçekleştirileceğine dikkat çekilirken şirket, 50 bin Türk Lirası teminat karşılığında tahliyenin yürütmesini durdurdu.

7 Ekim 2020 tarihinde fesih işlemlerinin süresi bitti. İşletmeci tesisi tahliye etmedi ve konuyu yargıya götürdü. Fransız Haber Ajansı tarafından kaleme alınan bir haber röportajda, bu parkın israfın “En büyük sembollerinden” birisi şeklinde olduğuna dikkat çekildi. 

Ankapark ın belediyeye devredilmesine ilişkin duruşma yarın!

“GUINNESS REKORLAR KİTABINA GİRECEĞİZ”

Ankapark, 1.3 milyon metrekarelik alanda konumlanıyorç Atatürk Orman Çiftliği arazisinde bulunan parkın yapımına ise 2013 yılında start verildi. Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankapark'ın inşaatı esnasında “Guinness Rekorlar kitabına gireceğiz” diye konuşmuştu. Ankapark'ta gelen giden olmayında bir bekçi dışında kimse kalmadı. 

KADER GÜNÜ 13 EYLÜL

Ankapark'ın geri alınması amacıyla ABB'nin, teminat miktarı makheme tarafından tespit edilecek şekilde devralmaya hazır olduğu duruşma, 13 Eylül 2021 tarihinde yani yarın gerçekleştirilecek. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankapark'ta son 3 ayda 21 hırsızlık girişimi kaydedildiğini duyurdu. Ankapark, şu an Başkent'in göbeğinde 801 milyon dolarlık terk edilmiş bir alan olarak duruyor.

Ankapark'ın akıbeti mecliste!


Geri Dön