16 / 04 / 2024

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 



CHP  Ankara  Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberine göre; TBMM'ye sunulan araştırma önergesinde, Ankapark'ın 8 ay çalışmasının ardnsan kapatıldığı ve Büyükşehir Belediyesi bütçesinden park için 801 Milyon dolar (6 Milyar 683 Milyon TL) harcama yapıldığı ifade edildi. Ankapark için bu miktar ile, 4 milyar 39 milyon Türk Lirası olan 2021 Cumhurbaşkanlığı bütçesinin bile üzerinde harcama yapılmış oldu. 

CHP'li Yeşil ve arkadaşlarının önergesinde, Ankapark'ın kapanmasınıın ardından bugüne dek 112 Milyon TL tutarında hasar tespit edildiğine dikkat çekildi ve "Ankapark makine mezarlığına dönüşmek üzeredir" denilerek şu görüşler aktarıldı: 

“Milli servet niteliğindeki Ankapark'ın çürümesi önlenerek, kamu zararının önüne geçilmelidir. Bu rezilliğin bir an önce durdurulması gerek. Zararın oluşmasına sebebiyet verenler, kast ve ihmali bulunanlar yargı önünde hesabını verecektir.”

Ankapark projesinin ihalelerinde usulsüzlük iddiası!


Geri Dön