26 / 04 / 2024

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

İnşası devam eden Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. 



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak ilinde bulunan ve inşası süren Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbetine ilişkin soru önergesi verdi. Yavuzyılmaz, sorularının Çeve ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını istedi. 

Yavuzyılmaz, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Anayasanın 98'inci, Meclis İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim" diye konuştu. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Zonguldak'ın Merkez ilçesinde, Mithatpaşa Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi üzerinde yapımı devam etmekte olan, Zonguldak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı Yapım İşi 25.11.2014 tarihinde ihale edilmiş ve 4.315.000,00 TL sözleşme bedeliyle yüklenicisine devredilmiştir. 
Ilkin, 450 gün süre ile 10.05.2016 tarihinde bitim tarihli olarak sözleşmesi imzalanan işin yapımı esnasında yüklenici değişmiş ve inşaatın yapımı yeniden ihale edilmiştir. 

Yeni ihaleye göre, 8.645.000,00 sözleşme bedeli, 16.08.2018 başlama tarihi olan işin süresi 500 gündür ve bitim tarihi 29 Aralık 2019'dur. 

Ancak söz konusu inşaat, bu önergenin yazıldığı gün itibariyle, ilk bitim tarihine göre aradan geçen 5 yılı aşkın süreye rağmen halen bitirilememiştir."

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası nın akıbeti mecliste!

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:

1. Devam etmekte olan Zonguldak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası İnşaatı Yapım İşi hangi aşamadadır? İnşaatın hangi tarihte bitirilmesi planlanmaktadır? 

2. İnşaatın yapımındaki gecikmeler hangi nedenlerden kaynaklanmaktadır? İnşaatın mimari ve statik projesinde hatalar mevcut mudur? Bu güne kadar proje revizyonu olmuş mudur yahut revizyon söz konusu mudur? 

3. İnşaatın, hemen bitişiğindeki Hayri Bey Sokağına (Uzun Mehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesine çıkan yol) statik etkileşimi dikkate alınmış mıdır? Yolun, inşaat çalışmasına bağlı olarak hasar görmesi yahut çökme ihtimali söz konusu mudur? 

4. Söz konusu inşaat; malzeme kalitesi, yeterli/yetkin işçi kullanımı ve yapım hatalarına karşın düzenli olarak denetlenmekte midir? 

5. İnşaatın zemin etüdü gereğince yapılmış mıdır? İnşaatın temelinde suya karşı drenaj, su yalıtımı gibi önlemler yeterli şekilde alınmış mıdır? 

6. İnşaatın ilk yüklenicisi neden projeden çekilmiştir? Gecikmeden kaynaklı maliyet artışları sorumlularına rücu edilmiş midir? İnşaatın, güncel olarak yaklaşık maliyeti ne kadar hesaplanmaktadır? 

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön