23 / 04 / 2024

Ankaparkın açılışı ne zaman

Ankaparkın açılışı ne zaman

ANKA Park projesi, Mart ayı içerisinde kapılarını açıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKA Park şantiyesinin Mart ayında gezilebileceğini; projenin Ağustos ayından itibaren de Ankaralılar’ın hizmetine gireceğini açıkladı...

İzmir Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir Şehir Hastanesi'nin bugün hasta kabulüne başlayacağını açıkladı. İzmirlilere müjde, İzmir Şehir Hastanesi bugün açılıyor...

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor! 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirilecek. Köprünün açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Araç geçişi ne zaman başlayacak? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu!

Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankapark'ın açılış tarihi belli oldu. İlkbaharda kapılarını açacak parka giriş ücreti 25 lira olacak.

İstmarina AVM yarın açılıyor!

“Deniz üstü alışveriş” mottosuyla perakende sektörüne yeni bir soluk getirmeye hazırlanan İstMarina AVM yarın açılıyor.

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Melih Gökçek: Ankapark'ın açılışı için kesin bir şey söyleyemiyorum!

Başkan Melih Gökçek’in Ankapark için söylediği “Açılış için kesin bir şey söyleyemiyorum” ifadesi üzerine CHP’li Doğan Yılmazkaya ve MHP’li Ramazan Şimşek Ankapark'ı eleştirdi.

Akyazı Stadı bugün açılıyor!

40 bin 461 koltuk kapasiteli Akyazı Stadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün açılıyor. Komplekse Şenol Güneş’in adı verilecek.

Kadıköy Gençlik Sanat Merkezi yarın açılıyor!

Kadıköy Belediyesi geçtiğimiz yıl satın aldığı tarihi binayı restore ederek Gençlik Sanat Merkezi’ne dönüştürdü. Kadıköylü gençlere müzik ve drama eğitimi verecek olan Gençlik Sanat Merkezi, yarın açılıyor.

Eden Beach, 7800 Çeşme'de bugün açılıyor!

Eden Beach & Bar & Dinner, Tatil deneyimini Çeşme’nin en güzel koylarından Boyalık Koyu Plajı’nda kişiye özel hizmet anlayışı ve ayrıcalıklarla sunan 7800 Çeşme'de bugün açılıyor.

Ankara Osmanlı Pazarı bugün açılıyor!

Yandıktan sonra yeniden yapılan Osmanlı Pazarı’nın açılışını bugün yapacak olan Başbakan Yıldırım bir de müjde verdi: Ankara-İzmir arası 2019 yılında YHT ile 3.5 saate inecek

Gotthard Base Tüneli bugün açılıyor!

Rönesans İnşaat tarafından tamamlanan dünyanın en uzun ve en derin tüneli Gotthard Base bugün açılıyor. Zürih'ten Milano'ya gidişi 1 saat kısaltarak 2 saat 40 dakikaya düşürecek olan tünelin maliyeti 16 milyar Avro.

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor!

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor. İsviçre’deki tünel Alp Dağları’nın altından kazıldı ve Avrupa’nın farklı ülkelerine İsviçre’den geçişi kolaylaştıracak proje kabul ediliyor.

Ankaparkın açılışı ne zaman Haberi

Ankaparkın açılışı ne zaman


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisinde inşa edilen ANKA Park projesi Mart 2014’te hizmete açılıyor. 


Ankapark projesine Danıştay'dan durdurma kararı! Detaylar için tıklayın!


www.ankara.com.tr’nin 12 Şubat 2014 tarihli haberine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın dev tema Parkı ANKA Park şantiyesinin Mart ayında Ankaralılar tarafından gezilebileceğini Ağustos ayında da resmen hizmete açılacağını söyledi. 







ANKA Park’ın künyesi!


Kapalı alan: 16.100 metrekare,

Açık alan: 1.046.600 metrekare, 

Otopark alanı: 278 bin metrekare (6 bin araçlık)

Doğal Yaşam Parkı alanı: 940 bin metrekare 

Toplam alan: 1.200.000 metrekare,

Oyuncak sayısı: 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor…

Roller Coaster sayısı: 14 adet (dünyanın ünlü tema Parklarında bu sayı 3-4),

Ağaç sayısı: 150 bin boylu...