18 / 04 / 2024

Ankara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

Ankara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

Ankara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Ankara’da da 341 liradan başlayan aylık ödemelerle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacak.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nde teslimler başladı!

Yunusemre Belediyesi’nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ortaklığında hayata geçirdiği dev konut hamlesi 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında teslimler başladı. 

Ankara Nallıhan’da 173 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Ankara’nın Nallıhan İlçesi, Çayırhan Mahallesi’nde hayata geçirilen 173 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Sincan'da hayata geçirdiği projenin kura çekilişi yapıldı.

Ayder Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılmaya başlayacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Rize’nin ünlü yaylası Ayder’i yenilemek ve korumak için çalışmalar başlatıyor. 

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara’nın Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi’nde hayata geçireceği Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesinin ihalesi yapıldı.

Kütahya Tavşanlı’da 79 konuta bin 381 başvuru geldi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Tavşanlı'da hayata geçirdiği 79 konuta bin 381 başvuru geldi.

TOKİ Kütahya projesinde 972 konuta 6 bin 689 başvuru yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya’nın İnköy Mahallesi’nde hayata geçirdiği 2 projede toplam 972 konutun kura çekilişi yapıldı.

TOKİ Ankara Bala projesinin ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara’nın Bala İlçesi, Şentepe Mahallesi’nde hayata geçirilecek 137 konutun ihalesi yapıldı. 

Ankara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Haberi

Ankara Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

TOKİ başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak için yürüttüğü faaliyetlerini hızlandırdı.


TOKİ Ankara'da da 341 liradan başlayan taksitle emeklileri ve dar gelirlileri konut sahibi yapacak. Ankara'nın merkezi Kızılay'a yaklaşık 10 kilometre mesafede Mamak ilçesi Gülseren Mahallesi'nde kura ile satışa sunulan 583'ü alt gelir grubu, 369'u sosyal konut olmak üzere toplam 952 konut için başvurular 22 Ekim-20 Kasım 2015 tarihleri arasında kabul edilecek. Alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutlardan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı.


KONUT SAHİBİ OLMAYANLAR BAŞVURABİLECEK


Alt gelir grubu çerçevesinde konut almak isteyenlerde aranacak bazı şartlar şöyle:


“TOKİ'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün bulunmaması, Ankara ili sınırları içinde bir yıldan az olmamak...