29 / 03 / 2024

Ankara konut metrekare fiyatı

Ankara konut metrekare fiyatı

Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı. Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 6 oranında artış gösterdi.

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Kira artış hızı aralıkta geriledi! Ortalama kira 14 bin 472 TL oldu!

Endeksa verilerine göre, Aralık 2023 itibarıyla Türkiye’de ortalama konut kira fiyatı 14 bin 472 TL, ortalama konut metrekare kira fiyatı ise 128 TL oldu.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Rusya'da sosyal konutların metrekare fiyatı yüzde 4 arttı!

Rusya İnşaat Bakanlığı’nın, sosyal yardım kapsamındaki konut alımları için belirlediği standart konut metrekare fiyatı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 4 arttı.

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 TL oldu! 

Endeksa tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 19 bin 653 lira, ortalama konut fiyatı 2 milyon 539 bin 680 lira ve konut yatırımının geri dönüş süresi 16 yıl oldu.

Konut metrekare fiyatları bir senede yüzde 89.1 yükseldi: 10 bin 891 TL olan metrekare fiyatı 20 bin 596 TL oldu!

Ev alacak vatandaşlar sık sık konut fiyatlarındaki son durumu merak ederken, BETAM'ın açıkladığı rapor konut fiyatlarındaki artışı gözler önüne serdi. Peki hangi iller artışta zirvede?  

Kiralık ev fiyatları Mayıs'ta yüzde 101 yükseldi: Ortalama kiralık konut metrekare fiyatı 113,2 TL oldu!

BETAM'ın araştırmasına göre, ülke genelinde ortalama kiralık konut ilan metrekare fiyatındaki senelik yükseliş oranı Mayıs 2023'te yüzde 101 oldu. En fazla yükseliş görülen il ise yüzde 288 ile Trabzon oldu. İşte o rakamlar...

O ilin konutta gözde ilçeleri tek tek açıklandı! Metrekare fiyatları 7 bin TL'den başlıyor! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Lisanslı Değerleme Uzmanı İbrahim Ceylan, Erzurum konut sektörü ile iligli değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un en çok tercih edilen bölgeleri ve konut metrekare fiyatları tek tek açıklandı. 

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, hasar gören veya yıkılan evlerin tazminat ödeme sürecini araştırıyor. Konut metrekare bedeli bu yıl için betonarme yapıda 3 bin 16 TL, diğer yapılarda 2 bin 80 TL oldu. Alınacak tazminat miktarı da netleşti.

Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi! Ev almak gitgide zorlaşıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökçe, konut fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Buna göre; Türkiye'de konut metrekare fiyatı 2.275 TL'den 16 bin TL'ye yükseldi. İşte ayrıntılar...

Ankara konut metrekare fiyatı Haberi

Ankara konut metrekare fiyatı

Eylül 2015 Emlak Endeksi’ne göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7 olurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 298 lira olarak yansıdı. Emlak fiyatlarının bazı semtlerde artıp bazılarında ise azalması fiyatlarda dikkat çeken oynaklığı ortaya koyuyor.


Türkiye’de halkın yaklaşık yüzde 35’inin yaşadığı İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da oluşan konut fiyatlarına göre Türkiye genelinde yıllık konut fiyat artışı yüzde 7 olarak gerçekleşti. Emlak Endeksi’ne göre İstanbul’da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3 bin 353 lira oldu. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 21 lirayı buldu. Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul’da son bir ayda konut fiyatlarının en çok artan ilçe Bağcılar. İlçede metrekare fiyatları yüzde 7.0 artarken, ikinci sırayı yüzde 5.8 artışla Gaziosmanpaşa aldı. Üçüncü sırada ise...