25 / 04 / 2024

ankara TÜBİTAK Bilim Merkezi

ankara TÜBİTAK Bilim Merkezi

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

TÜBİTAK'a sunulan deprem raporunda korkutan sonuç: Binalarda etriye demirleri eksik..

6 Şubat depremlerinden sonra 6 inşaat mühendisi akademisyen Hatay'a giderek yıkılan ve hasar alan yaklaşık 200 binayı inceledi. İnceleme sonuçlarını TÜBİTAK'a gönderen mühendislerin açıklamaları ihmalsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Bakan Kacır'dan TÜBİTAK bursu müjdesi: Aylık 90 bin liraya yükseltildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bursunun 46 bin 310 liradan 90 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. İşte detaylar...

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

TÜBİTAK 367 personel alacak! Üstelik KPSS şartı yok! Son başvuru tarihi 17 Nisan! 

Kendisini TÜBİTAK bünyesinden istihdam etmek isteyen vatandaşlar için, KPSS şartı olmadan TÜBİTAK çeşitli kademelerde istihdam edilmek üzere 367 araştırma görevlisi alacak. 

TÜBİTAK 273 personel alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son başvuru tarihi 17 Nisan! 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TÜBİTAK çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere 273 araştırma görevlisi alacak. 

Sevgililer gününe özel indirim başladı! Aradığınız tüm takılar burada! Gülaylar altın 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Sevgililer gününe özel Gülaylar altında büyük kampanya başladı. Aradığınız tüm takıların hepsi burada. İşte Gülaylar altın 31 Ocak 2023 fiyat listesi.

Gülaylar altında haftanın fırsatları! Tüm takılarda yüzde 55 indirim! Gülaylar altın 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Gülaylar altında haftanın fırsat ürünleri belli oldu. Kolyeden küpeye, yüzükten bilekliğe kadar aradığınız tüm takı modelleri çok uygun fiyata satılıyor. Peki Gülaylar altın yüzük, kolye, bileklik fiyatları ne kadar? İşte Gülaylar altın 10 Kasım 2022 fiyat listesi.

TÜBİTAK 70 kamu memuru alımı ilanı yayımladı! Başvuruları kaçırmayın son 3 gün!

TÜBİTAK Türkiye Bilimsel ve Araştırma Kurumu Başkanlık Bünyesinde istihdam edilmek üzere Ankara ve Kocaeli illeri için 5 farklı pozisyon için toplamda 70 kamu memur alımı yapacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

TÜBİTAK KPSS'siz 612 kamu personeli alacak! Başvurular başladı mı? İşte detaylar...

TÜBİTAK en az lise  mezunu KPSS şartsız 612 kamu personel alacak! Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından 5 farklı yeni iş ilanına başvurular sürüyor. Peki, başvurular başladı mı? Şartlar neler? İşte detaylar...

ankara TÜBİTAK Bilim Merkezi Haberi

ankara TÜBİTAK Bilim Merkezi


Başkent Ankara'da yapılacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binası, inşaatına geçtiğimiz haftalarda başlanan millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacak.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Anadolu Ajansı muhabirine, TÜBİTAK himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkılarıyla Altındağ Belediyesince yürütülen TÜBİTAK Bilim Merkezi yapım işinin, AKM Yerleşkesi'nde gerçekleştirilmesine karar verildiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık olarak 390 bin nüfuslu Altındağ'ın başkentin tarihini, hastanelerini ve çalışma alanlarını içinde barındıran adeta bir cazibe merkezi olduğunu belirten Balcı, gün içerisinde 1 milyon 500 bin kişinin uğrak noktası haline gelen ilçede, çalışmalarını Ankara'nın genelini düşünerek planladıklarını söyledi.

İlçeye misafir olarak gelen gençlerin, bir taraftan güzel vakit geçirirken diğer taraftan da kendilerini geliştirebilmeleri için Ankara'nın en...