28 / 03 / 2024

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.




Başkent Ankara'da yapılacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binası, inşaatına geçtiğimiz haftalarda başlanan millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacak.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Anadolu Ajansı muhabirine, TÜBİTAK himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının katkılarıyla Altındağ Belediyesince yürütülen TÜBİTAK Bilim Merkezi yapım işinin, AKM Yerleşkesi'nde gerçekleştirilmesine karar verildiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaklaşık olarak 390 bin nüfuslu Altındağ'ın başkentin tarihini, hastanelerini ve çalışma alanlarını içinde barındıran adeta bir cazibe merkezi olduğunu belirten Balcı, gün içerisinde 1 milyon 500 bin kişinin uğrak noktası haline gelen ilçede, çalışmalarını Ankara'nın genelini düşünerek planladıklarını söyledi.

İlçeye misafir olarak gelen gençlerin, bir taraftan güzel vakit geçirirken diğer taraftan da kendilerini geliştirebilmeleri için Ankara'nın en büyük bilim merkezini yapma kararı aldıkların belirten Balcı, desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkürlerini sundu.

Bilim merkezi için yer belirleme işleminin hafta sonu tamamlandığını belirten Balcı, "Atatürk Kültür Merkezi alanında gençlerimizin vakit geçirebilecekleri, deneyler yapabilecekleri, uzay ve astronomi ile ilgili çalışmalar yapabilecekleri, gezinti alanlarının yer alacağı ve keşif alanlarının bulunacağı güzel bir bilim merkezi yapmayı planlıyoruz." dedi.

- "Ankara'ya hitap edecek bir merkez olacak"

Proje ekibinin, ülke genelinde yer alan diğer bilim merkezleri üzerinde Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Balcı, şöyle konuştu:

"Örnekleri inceleyip inşallah Ankaramıza yakışacak bir bilim merkezi projesini ortaya koyacağız. Projeyi, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız vakitten önce Ankaralıların hizmetine sunmak istiyoruz. Bütün Ankara'ya hitap edecek bir merkez olacak. O yüzden hem ulaşım bakımından hem merkezi konumda bulunması, bir de oraya şu anda yapılan büyük bir millet bahçemiz var, onunla da bütünleşerek bir taraftan vatandaşlar çocuklarıyla millet bahçesinde vakit geçirirken diğer taraftan çocukların kendini geliştirmesi için ileriye dönük çalışmalar yapabilecekleri bir alan, inşallah kazandırmış olacağız." 

 

CSO kompleksi ve AKM Millet Bahçesi yıl sonunda açılıyor!


Geri Dön