27 / 04 / 2024

Ankaraya iki yıl içerisinde yeni bir adliye binası yapılacak

Ankaraya iki yıl içerisinde yeni bir adliye binası yapılacak

Başkente yakışır yeni bir adalet sarayı yapılması için yıllardır devam eden tartışmalar artık sona eriyor. Adalet Bakanlığı, Ankara'da kurulması planlanan yeni adliye sarayı için zemin etüdü çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Ispartakule Modernyaka'da iki yeni kampanya! Teslimler 1 yıl sonra!

Ege Yapı imzası ile İstanbul Avrupa Yakası Ispartakule'de hayata geçirilen Modernyaka projesinde iki yeni kampanya başladı. Teslimlerin 1 yıl sonra yapılması planlanan projede 515 adet konuta yer veriliyor. 

Son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri! Gündem çok hızlı değişiyor...

Milyonlarca kişi gündemde olup bitenleri yakından takip ediyor. Hızlı geçen gündemi yakalamakta zorluk çekilse de ekonomi ilk sırasında geliyor. Bakın son iki günde açıklanan yıl sonu dolar tahminleri ne olmuş...

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Fitch Ratings'ten Türkiye kararı! İki yıl aradan sonra kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, iki yıl aradan sonra Kredi not görünümünü negatiften durağana çıkardı!

ABD'de enflasyon son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında arttı. Yıllık TÜFE İSE yüzde 4'le iki yılın en düşüğüne geriledi.

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

2 yıl ödeme yok! 48 ay vadeli, 150 bin lira faizsiz kredi desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim vaatlerini açıkladı. Bu kapsamda yeni evleneceklere bir müjde verildi. Yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. İşte tüm detaylar...

Evini dönüştürmek isteyenler hemen baksın! İki yıl ödemesiz, 1 milyon 250 bin TL’lik kentsel dönüşüm kredisi veriliyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşlar için daire başına iki yıl ödemesiz 1 milyon 250 bin lira ayrıldı. 

Yılın ilk iki ayında tam 2 bin 871 şirket kapandı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan resmi verilere göre, Şubat ayında toplamda 1225 şirket kapandı ve 2023 yılının ilk iki ayında toplamda 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. Geçen senenin ilk iki ayında toplam 1894 şirket kapanmıştı.

Ünü ekonomist açıkladı: Borsanın tarihinde böyle yıl iki kez yaşandı!

Deneyimli ekonomist Işık Ökte, 2022 yılında finans piyasalarında yaşanan gelişmeleri ve 2023 senesine ait öngörülerini paylaşırken, borsa tarihinde buna benzer iki tane yıl yaşandığını söyledi.

TOKİ'den İstanbullulara yeni yıl müjdesi! 779 konutluk iki yeni proje geliyor! Kaçırmayın!

TOKİ'den İstanbullulara resmen yeni yıl müjdesi geldi. Mega kent İstanbul'a tam 779 konutluk iki yeni proje geliyor... Sakın kaçırmayın...

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Devletten iki yıl ödemesi kredi! Yeni destek paketi açıklandı!

Devlet tarafından hayvancılıkla uğraşan ve hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlara 2 yıl geri ödemesiz ve 400 bin liraya kadar hibe desteği verileceği açıklandı. Hibe desteğinden en az elli adet hayvana kadar yaralanabiliyor. İşte hibe desteğinin ayrıntıları...

Ankaraya iki yıl içerisinde yeni bir adliye binası yapılacak Haberi

Ankaraya iki yıl içerisinde yeni bir adliye binası yapılacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek'i ziyaret ederek Ankara'daki adliyeler sorununu görüştü. Müsteşar Kenan İpek, Ankara Hali'nin bulunduğu yere yapılması planlanan ve bütün mahkemeleri bir arada barındıracak yeni adliye kampusu için zemin etütlerinin gelecek hafta yapılacağı müjdesini verdi. Türkiye'nin en kullanışlı adliyesinin planlandığını ve Türkiye Barolar Birliği ile Ankara Barosu'nun da planlama aşamasında konuya etkin şekilde dahil edileceğini belirten Müsteşar Kenan İpek, inşaatın da iki yıl içerisinde bitirileceğini ifade etti. Müsteşar İpek, bu süre zarfında geçici olarak hizmete sokulan Balgat'taki ek binanın eksikliklerinin de en kısa sürede giderileceğini açıkladı. 



Sabah...