25 / 04 / 2024

antakya müze kent

antakya müze kent

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte müze otel inşaatına giderek incelemede bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Tarihi boyunca mirasımızı maalesef hoyratça harcamışız. Antakya Müze kent oluyor...

Antakya restorasyon ile müze kent haline geliyor!

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte müze otel inşaatına giderek incelemede bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Doğu Antakya'nın restorasyonu ile birlikte Antakya'nın müze kent haline geleceğini söyledi...

Hilton Antakya Müze Otel’de sona yaklaşıldı!

Türkiye’de ve Dünya’da bu alanda ortaya çıkarılmış en dikkati çeken otel projelerinden biri olan Hilton Antakya Müze Otel’de sona yaklaşıldı!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açıldı!

AB Bakanı Ömer Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milletvekilleri ve kent protokolünün katılımı ile Adana Yeni Müze Kompleksi I. Etap Arkeoloji ve Mozaik Müzesi açıldı.

Antakya Müze Otel'in inşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanıldı!

Antakya Hilton ASF Müze Otel, Atina'nın ardından dünyadaki ikinci müze otel kompleksi olacak. İnşaatında 17 bin ton yapısal çelik kullanılan otelin maliyetinin 100 milyon doları geçeceği tahmin ediliyor.

Hilton Antakya Müze Otel'in inşaatı Hilton Yönetimi tarafından takip ediliyor!

Yapım çalışmaları noktasında dikkatleri üzerinde toplamayı sürdüren, Hilton Antakya Müze Otel'in devam eden inşaat süreci, Hilton Yönetimi tarafından da yakından takip ediliyor.

Hilton Antakya Müze Otel'in açılışı ne zaman?

Japonya'dan Almanya'ya, İngiltere'den Dubai, İtalya ve ABD'ye kadar Dünya'nın birçok yerinde şimdiden ismi duyulan ama inşaat halindeki ender otellerden bir tanesi, Hilton Antakya Müze Otel.

Antakya Hilton Müze Otel'de inşaat çalışmaları sürüyor!

Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden olan Dünya Mimarlık Festivali'nde “Geleceğin Yapıları ve Tatil Yerleşkeleri” ödülünün sahibi olan Antakya Hilton Müze Otel'in inşaatındaki çalışmalar aralıksız sürüyor.

Antakya Hilton Müze Otel, Daikin'i tercih etti!

Antakya Hilton Müze Otel, iklimlendirme tercihini verimli ve yüksek teknolojili çözümlerden yana yaptı. Antakya Hilton Müze Otel, yüksek verimli, uzun ömürlü ve çevre dostu Daikin Isıtma Sistemleri’ni tercih etti.

İzmir merkeze yeni bir müze yapılması planlanıyor!

İzmir Arkeoloji Müzesi’ne turist taşımakta zorlandıklarını söyleyen İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO), kent merkezine yeni bir müze yapılmasını istiyor.

Antakya Hilton Müze Oteli 100 milyon dolarlık yatırımla yükseliyor!

Sabah Gazetesi'nin yazarlarından Şelale Kadak bugünkü yazısında Antakya'da inşa edilen Dünyanın ilk müze otelinden bahsetti. İşte Şelale Kadak'ın o yazısı...

Antakya Hilton müze oteli inşaatı incelendi!

Kadir Teksöz ve beraberinde esnaf odası başkanları Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden ve mimar Emre Arolat imzası taşıyan Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Antakya Hilton Müze Oteli Hatay'ın turizmine ivme kazandıracak!

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Kadir Teksöz, Esnaf Odası Başkanları, Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu tarafından yapımı devam eden Antakya Hilton müze oteli, ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

Antakya Hilton Müze Otel inşaatının evreleri anlatıldı!

Antakya Hilton Müze Otel, 66 çelik kolon üzerine inşa edilen ve 850 metre karelik büyüklüğüyle Dünya'da bulunan en büyük taban mozaiğine ev sahipliği yapan yapısıyla misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

antakya müze kent Haberi

antakya müze kent

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte müze otel inşaatına giderek incelemede bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Tarihi boyunca mirasımızı maalesef hoyratça harcamışız. Mirasımıza göstermemiz gereken özenli saygıyı göstermemişiz. Yıllar itibarıyla kaybettiğimiz değerleri teker teker gün yüzüne çıkartmakla meşgulüz. Tahrip etmek çok kolay ama tekrar kazandırmak, ihya etmek çok zor" dedi. Doğu Antakya'nın korunması amacıyla imar planı yapıldığını belirten Ergin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür zenginlikler bu şehre kazandırdığında Doğu Antakya ayağa kalktığında inanın belki bizim için çok faydası olmayacak ama gençler ve bizden sonraki nesiller için öyle büyük bir miras bırakacağız. Antakya müze kent haline geliyor." 



Habertürk...