25 / 04 / 2024

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya'ya iki müze geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı.





Turizmin başkenti Antalya'da geç kalınan bir adım atıldı. 11 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya'da yerel yönetimler nezdinde turizmle ilgili bir birimin olmamasından doğan boşluğu Büyükşehir Belediyesi dolduruyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Turizm ve Müzeler Daire Başkanlığı için izin çıktı. Müzecilik kadrosu tahsis edilmediği için eğitmen kadrosundan alım yapılarak 6 kişilik müzeci kadrosu oluşturulacak.


HEM TURİZM HEM MÜZE

 

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, son derece geç kalınan bir birimin kurulduğunun altını çizerek, "Turizme katkı koyacak, sorunlarının giderilmesi konusunda çalışma yapacak bir daire başkanlığı oluşturuyoruz. Turizme destek vermenin yanı sıra ciddi müzecilik faaliyetlerimiz de olacak" diye konuştu.

 

İKİ MÜZE GELİYOR

 

Menderes Türel, müze konusuna atılacak ilk adımların Kent Müzesi ve Türk-İslam Eserleri Müzesi olduğunu açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasına 1 yıl içinde taşınacağını hatırlatan Türel, "Mevcut belediye hizmet binası ise Kent Müzesi olacak. Yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi olacak" dedi.

 

STADYUM DA DAHİL OLDU

 

Atatürk Stadyumu'nun da bu projeye dahil edildiğini anlatan Türel, "Kapalı tribün yıkılacak. Midye kabuğu gibi karakteristik bir yapısı olduğu için açık tribün kalacak. Kapalı Spor Salonu da ya yıkılıp yeniden yapılacak, ya da güçlendirilecek. Bölgede yeni bina kesinlikle söz konusu değil. Stadyum, Açık Hava Kent Müzesi haline gelecek. Müzeciliği destekleyen kafeterya ve hediyelik eşya üniteleri olacak. Başka bir ticari yapı olmayacak" dedi.

 

TÜRK İSLAM ESERLERİ

 

Türel, 10 bin kişi kapalı alan kapasiteli Antalya Ulu Cami projesi kapsamında Türk-İslam Eserleri Müzesi kurulacağını da anlattı. Antalya Bulvarı ile Dumlupınar Bulvarı'nın kesiştiği alanda kurulacak olan caminin önemli bir parçasının müze olacağını vurgulayan Türel, "Antalya'nın kültür başkenti olması şanına yakışan bir müze kazandıracağız. Müzede, geleneksel mimari ile modern mimari harmanlanacak" dedi.


Sabah


Geri Dön