18 / 04 / 2024

antalya Lara Beach Park davası

antalya Lara Beach Park davası

Bugün gerçekleşecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısında Kepez ve Santral mahallelerindeki hak sahipleriyle yapılacak ön protokol için yetki devri gibi çok önemli konular karara bağlanacak.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

Antalya Kaş'ta 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı 8'inci kez iptal edildi!

Antalya'nın turizm merkezlerinden Kaş ilçesinde, aralarında yabancılara da ait olduğu tespit edilen 3 bin 719 kaçak yapının yıkımı için düzenlenen ihale, 8'inci kez iptal edildi.

Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatı!

Erta Yapı tarafından  Antalya’nın en gözde ve yeni yerleşim merkezlerinden Lara’ya komşu olan Antalya Rüzgar Luxury 4'te hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. İşte detaylar...

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Kiracılara şimdi de tahliye taahhüdü dayatması!

Turizm şehri Antalya'da mülk sahipleri, son zamanlarda gündemden düşmeyen kiraların fahiş oranda artması sebebiyle kiracılara tahliye taahhütnamesini zorunlu tutuyor. 

Antalya'daki 5 konuttan 1'i yabancılara satıldı! Ruslar zirveye yerleşti! 

Türkiye'de bu sene yabancıların en fazla konut aldığı şehir olan Antalya'da, 48 bin 150 satıştan 10 bin 372'si yabancılara yapıldı. İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Yabancıların Antalya'daki gayrimenkul yatırımları tam gaz! Antalya'dan en çok Ruslar ve İranlılar ev aldı!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, son 5 senede (2017-2021) Antalya'da yabancılara 41 bin 715 adet konut satıldığına dikkat çekti ve vatandaşları Antalya'da en çok gayrimenkul alan ülkelerin ilk sıralarında Rusya, İran ve Almanya'nın yer aldığını belirtti.

Kervansaray Lara Oteli icradan satılıyor!

T.C. Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Güzeloba Mahallesi'nde yer alan Kervansaray Lara Oteli 520 milyon 587 bin 193 TL'ye icradan satıyor...

Antalya yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Antalya'da 7 ay içerisinde 7 ayda yabancılara 4 bin 921 adet konut satıldı. Bu rakamla tüm zamanların rekoru kırıldı. 

antalya Lara Beach Park davası Haberi

antalya Lara Beach Park davası

Bugün gerçekleşecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısında Kepez ve Santral mahallelerindeki hak sahipleriyle yapılacak ön protokol için yetki devri, Lara Beach Park'a ilişki süren davalar, yayalaştırma projesi kapsamında çocuk parkının katlı otoparka dönüştürülmesi, ANSET'in bütçe artışı gibi çok önemli konular karara bağlanacak. 


Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı devam toplantısı bugün saat 14:30'da A SAT Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda yapılacak. 26 Gündem maddesiyle toplanacak olan mecliste, kentsel dönüştün kapsamında riskli alan ilan edilen Kepez ve Santral mahallelerindeki hak sahipleriyle yapılacak olan ön protokolden, Şarampol Caddesi yayalaştırma projesi kapsamında yapılması gündeme gelen otoparka ilişkin plan teklifleri görüşülecek. Daha önce bölgede yapılacak otoparkın, yeraltı otoparkı olarak planlanacağı söylenirken, edilen bilgiye çocuk parkı çok katlı otoparka dönüştürülecek ve bölgeye büyük bir beton...