25 / 04 / 2024

Antalya Otogarı nazım plan revizyonu

Antalya Otogarı nazım plan revizyonu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 14 Ekim 2016 tarihinde 1161 sayılı kararı ile onaylanan Antalya Otogarı nazım plan revizyonu Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındı.

Antalya otogar alanı yargıya taşınacak!

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Sözcüsü Abit Küçükarslan Antalya otogar alanı hakkında Antalya Körfez Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Antalya'nın nazım imar planına ihtiyacı var!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, bölgenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sundu. Balcı, Antalya'nın nazım imar planına ihtiyacı olduğunu belirtti.

Antalya Otogarı nazım plan revizyonu yargıya taşındı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 14 Ekim 2016 tarihinde 1161 sayılı kararı ile onaylanan Antalya Otogarı nazım plan revizyonu Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşındı.

Nazım Kalkavan konutta KDV düzenlemesini değerlendirdi!

Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, ‘yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası düzenlemeleri’ni de içeren ‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni değerlendirdi.

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Alanya Avsallar'da nazım imar revizyonu onaylandı!

Alanya Avsallar Mahallesi’nde 1/5000'lik nazım imar planı revizyonu mecliste onaylandı. Onaylanan nazım imar planı ile Avsallar’ın imar sorunu çözüldü.

Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyelerin planlamaya öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Balcı, "Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var" dedi.

Onurkent Başakşehir nazım imar planı askıda!

Başakşehir İkitelli Gecekondu Önleme Bölgesi ( Onurkent ) Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir'in 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı kente ışık tutacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını ilçe belediye başkan ve yöneticileriyle paylaştı. 2030 yılı hedef alınarak hazırlanan plan, yarattığı yeşil kuşak alanları ve yüksek çevre duyarlılığı ile öne çıkıyor.

Kartal Kordonboyu nazım imar planı askıda!

İstanbul Kartal Kordonboyu Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

İstanbul Kartal Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı askıda!

İstanbul Kartal Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Nazım İmar Planı dışında kalan alanlar hangi sektörde gelişecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı Nazım İmar Planı'na göre şehir merkezi dışında kalan bölgelerin hangi sektörlerde gelişeceği belirlendi.

İzmir'in nazım imar planı çalışmaları tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2 yıllık hazırlık dönemi sonrasında kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını tamamlayarak meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaştı.

Antalya Otogarı nazım plan revizyonu Haberi

Antalya Otogarı nazım plan revizyonu

Antalya Otogarı’nın Döşemealtı’na taşınması için çalışmalar başladı. Mevcut otogar alanının ticari alan olarak satılması Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelirken otogarın kısmen ticari, kısmen de ticari-konut alanına dönüşmesini sağlayan planlamayı ŞPO Antalya Şubesi yargıya taşıdı. ŞPO tarafından yürütmeyi durdurma ve iptali için dava açılırken değişikliğin, İmar Kanunu’nun ruhuna aykırı bir kentleşme sürecinin önünü açtığı ve kamuyu telafisi güç biçimde zarara uğrattığı ifade edildi.


Yenidoğan Mahallesi 28157 ada 1 parsel olarak geçen alanın imar planları revizyonları Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelmiş ve konu görüşülmüştü. Madde 2016 yılının Ekim ayı oturumunda da gündeme gelmişti.


Antalya Otogarı’nın Döşemealtı’na taşınması ile ilgili çalışmalara başlanırken mevcut alanın bir kısmının ticari bir kısmının da konut alanı olarak satışı gündeme geldi. Kepez İlçesi Yenidoğan Mahallesi’nde hizmet veren otogar alanının...