25 / 04 / 2024

AOÇ kira alacakları

AOÇ kira alacakları

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle taşınmazlarına ilişkin kira alacaklarına 3 ay erteleme imkanı tanıdı.

Konutta kredi desteği kira sorununu çözer! Ev alacaklar bu detaylara hemen bakın! 

Emlak Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, Temmuz ayı konut satış verileri ile beraber, ilk kez konut alacaklara verilecek kredi desteğini değerlendirdi. Koçak, ilk defa konut alacaklara verilecek kredi desteğinin kira sorununu da çözeceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

BDDK tarafından güncellenen konut kredisi limitleri, yüksek kira vermek yerine konut sahibi olmak isteyen vatandaşları resmen harekete geçirdi. Ev alacaklar dikkat! Rakam rakam açıklandı! Yeni konut kredisi limitlerine hemen bakın!

Kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk kapsamı genişletiliyor! Hükümet kira anlaşmazlıkları için hamle geldi!

7'nci Yargı Paketi'yle arabuluculuğun genişletileceği, kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konuların da arabuluculuk kapsamına alınacağı gündeme geldi. İşte milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren o ayrıntılar...

Hükümetten kira krizi için dev adım! Arabuluculuk formülü genişliyor!

Adalet Bakanlığı harekete geçti. 7'inci Yargı Paketi genişliyor. Kiracılara yeni haklar tanınacak. Böylece kira alacakları, kat mülkiyeti ihtilafları, komşuluk hukukundan kaynaklı ihtilaflar gibi konularda arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki bu süreç nasıl ilerleyecek? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Anlaşmazlıklara arabuluculuk zorunluluğu geliyor! Meclis'e sunulacak!

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları ve komşuluk hukuku ihtilafları artık mahkemeye gitmeden arabulucuya götürülecek. İşte milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren o değişiklik...

Kira krizine arabuluculuk formülü!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira alacakları, kat mülkiyeti ve komşuluk hukukundan doğan ihtilafları arabuluculuk aracılığıyla çözüme kavuşturmak için düğmeye bastıklarını açıkladı.. İşte yeni kanunla ilgili detaylar...

Akfen GYO’nun kira geliri ilk 3 ayda yüzde 24 arttı!

Akfen GYO’nun kira geliri ilk 3 ayda yüzde 24 arttı. Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu, konuyla ilgili konuştu. 

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

Silivri Belediyesi kapalı iş yerlerinden kira almayacak!

Silivri Belediyesi, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda, salgın şartları sebebiyle kira alacaklarında düzenlemeye gidiyor. Bu düzenlemeler dahilinde belediye, kapanan iş yerlerinden kira almayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.

Esnafa kira müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferansla katıldığı açılış törenlerinde, vaka ve ağır hasta sayılarının hedeflerin altına düşmesiyle sınırlamaların kalkacağını müjdeledi. Erdoğan, bu haftaki kabine toplantısının ardından esnafa kira düzenlemeleri için karar alacaklarını açıkladı.

Kira yapılandırmasında 'kredi kartı' kolaylığı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, şirketlerin mülkiyetinde bulunan taşınmazlar hakkında yaptıkları satış, irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kullanım bedelleri ve hasılat payları alacakları yapılandırılabilecek.

AOÇ kira alacakları Haberi

AOÇ kira alacakları

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün "Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yönetmeliği", bugünkü 31124 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelik hükümlerine göre kiraya verilen taşınmazlardan 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken bedeller, başvuru şartları aranmaksızın 3 ay süreyle ertelenirken, Tarım ve Orman Bakanı, bu süreleri bitiminden itibaren 3 aya kadar uzatabilecek.

Alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmaksızın tahsil edilecek.

Karar için