26 / 04 / 2024

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.



TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplantıya TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. CHP  İzmir  Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, toplantıda açıklamalarda bulundu. Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

TCDD'nin gayrimenkul zengini fakat kira konusunda yoksul olduğunu dile getiren Atila Sertel, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"TCDD’nin İstanbul Hadımköy ve Ömerli Mahallesi’ndeki 100 ila 2500 metrekare arasında değişen 107 parselinden 106’sına üçüncü şahıslar günümüz tabiriyle çökmüş durumda. Bu arsaların üzerine 1 benzin istasyonu ve 104 fabrika üçüncü şahıslar tarafından yapılmış. TCDD ise eli kolu bağlı olarak işgalcileri seyrediyor. Sayıştay raporuna göre TCDD’nin mülkiyetinde olan İstanbul ili Arnavutköy ilçesi, Hadımköy Mahallesi 4975 parsel sayılı 56 bin 33 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile Ömerli Mahallesi 743 parsel sayılı 56 bin 904 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, sanayi ve ticaret alanı olarak 107 parsele dönüştürülmüş. İmar uygulaması sonucu oluşan 107 parselden 106’sında üçüncü şahıslara ait yapılar bulunuyor. TCDD’ye ait bu parsellerin üzerlerinde üçüncü şahıslara ait 1 adet benzin istasyonu, 104 adet fabrika var ancak TCDD bu kişileri çıkaramıyor. Bu fabrikaları nasıl kurdular, nasıl yaptılar? Yani buralar nasıl işgal edildi? İşgal edilirken Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü neredeydi? Şaşırmamak elde değil. 2018 yılında yapılan değerlemeye göre bahse konu parsellerin 3 yıl önceki değeri 168 milyon TL. Gelin görün ki TCDD ne bu kişileri çıkarabiliyor, ne de arsaları satabiliyor.”

Atila Sertel den TCDD nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

"LİMANDA 12 DÖNÜMLÜK ALAN BEDELSİZ KULLANILIYOR"

Mersin Limanı’ndaki özelleştirilmenin ardından özelleştirme kapsamında olmayan 12 dönüm büyüklüğündeki bir alanın özel bir şirketce kullanıldığını ifade edeb CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şu ifadeleri kullandı:

“Bir göz yumma da Mersin’de karşımıza çıkıyor. Sayıştay, mülkiyeti TCDD’ye ait olan ve Mersin Limanı devir sözleşmesi dışında bulunan alanın, bedelsiz olarak kullandırıldığını tespit etmiş. İşletici hem burayı kullanıyor hem de bu alandan gelir elde ediyor. TCDD ise bu alandan ne kira alıyor, ne kullanan şirketi çıkarma girişiminde bulunuyor, ne de gelirden pay elde ediyor. Yalnızca seyrediyor.”

CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan demiryolu yatırımı eleştirisi!


Geri Dön