25 / 04 / 2024

Atila Sertel TCDD gayrimenkulleri açıklaması

Atila Sertel TCDD gayrimenkulleri açıklaması

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Her ailenin cebinden 8 bin lira bakın nereye gitmiş

Bandrol ücretlerine yüzde 50 ila yüzde 100 arasında yapılan artış TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında tartışma konusu oldu. TRT'nin dizlerden para kazanamadığını ve gelirlerinin yüzde 83'ünün vatandaşlar tarafından verildiğini söyleyen CHP'li Atila Sertel son 17 y

İzmir Menemen'deki 1.6 milyar TL'lik 160 parselin satışı TBMM'de!

CHP Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de yer alan Seyrek Villakent Mahallesi’ndeki 1 milyar 600 milyon TL değerinde olduğu aktarılan 160 parselin satışına ilişkin, soru önergesi sundu.

İcra dosyalarıyla ilgili veriler TBMM'de!

İcra dosyalarıyla ilgili veriler TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Temeli 2013'te atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 43'ünün bitirildiği duyuruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 43.44 fiziksel ilerleme sağlanmıştır" dedi.

Atila Sertel'den İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki İzmir depremi sonrasında evleri yıkılan vatandaşların kentsel dönüşüm süreci kapsamında mağdur olduklarını dile getirdi. 

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

İzmir Kordon'da boş dükkan bulunmazdı: Şimdi camlar kiralık, satılık ilanları ile kaplanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in en gözde ilçesi Kordon’da kapanan dükkanları yerinde inceledi, “Bu manzara içler acısı, esnaf mutsuz, ümitsiz” dedi.

İzmir Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!

İzmir Çiğli'de heyelan nedeniyle hasar gören evlerde inceleme yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, söz konusu evlerin her an yıkılabileceğini dile getirdi. 

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir’de kentsel dönüşüm mağdurları evlerini bekliyor!

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi belirlenen tarihin üzerinden dört ay geçmesine rağmen tamamlanamadı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuyu meclis gündemine taşıdı.

İzmir'deki stadyumlar ne zaman tamamlanacak?

İzmir Alsancak ve Göztepe Stadlarının inşatıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, stadların son durumu hakkında bilgi verdi.

Atila Sertel TCDD gayrimenkulleri açıklaması Haberi

Atila Sertel TCDD gayrimenkulleri açıklaması

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplantıya TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, toplantıda açıklamalarda bulundu. Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

TCDD'nin gayrimenkul zengini fakat kira konusunda yoksul olduğunu dile getiren Atila Sertel, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"TCDD’nin İstanbul Hadımköy ve Ömerli Mahallesi’ndeki 100 ila 2500 metrekare arasında değişen 107 parselinden 106’sına üçüncü şahıslar günümüz tabiriyle çökmüş durumda. Bu arsaların üzerine 1 benzin istasyonu ve 104 fabrika üçüncü şahıslar tarafından yapılmış. TCDD ise eli kolu bağlı olarak işgalcileri seyrediyor. Sayıştay raporuna göre TCDD’nin...