19 / 04 / 2024

Her ailenin cebinden 8 bin lira bakın nereye gitmiş

Her ailenin cebinden 8 bin lira bakın nereye gitmiş

Bandrol ücretlerine yüzde 50 ila yüzde 100 arasında yapılan artış TRT’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında tartışma konusu oldu. TRT'nin dizlerden para kazanamadığını ve gelirlerinin yüzde 83'ünün vatandaşlar tarafından verildiğini söyleyen CHP'li Atila Sertel son 17 y



Komisyonda TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın sözleri dikkat çekti. 

“TRT’nin kamu paylarından yararlanması son derece anlamlı. Son derece makul gayet normal olan bir uygulamadır” diyen Sobacı, “Türkiye aldığı kamu payı itibarıyla 43 ülke arasında 36’ncı sırada. Sondan 7’nci yani” ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Bu tutarın karşılığı 180 milyar yani eski parayla 180 katrilyon lira para çekmişsiniz siz halkın cebinden, 180 katrilyon lira. Bu gelirlerin sadece 684 milyon doları reklamdan yani on yedi yıllık gelirlerin sadece yüzde 6,3 reklamdan; kalan gelirlerin yüzde 82’si elektrik payı ve bandrol gelirlerinden. O çok övdüğünüz dizi filmlerden, satışlardan para kazanamıyorsunuz. Siz halkın cebine elinizi sokmuşsunuz, milletin sırtına kambur olmuşsunuz.” diye konuştu.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön