29 / 03 / 2024

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapım süreci mecliste!

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapım süreci mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapımına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a 6 soru sordu..



İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi nin yeniden yapım süreci mecliste!

CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yeniden yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel sorularını Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a iletti.

Sertel önergesinde "İzmir'de 50 yıldan fazla süre hizmet veren 240 yataklı Karşıyaka Devlet Hastanesi, Mayıs 2016'da çürük olduğu gerekçesiyle yıkılarak, tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte Çiğli Devlet Hastanesi'ne taşınmıştı. Yıkılan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin iki yıl içinde yeniden inşaa edilerek 2018 yılında hizmete açılacağının sözü verilmişti." dedi. 

İzmir'in yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin iki yıldır yapılamamış olması bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşadığını belirten Sertel bu kapsamda 6 soru sordu.

Sertel'in soruları 

1- İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde iki yıldır bir çivi dahi çakılmamasının nedeni nedir?

2- Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yapımı için ne kadarlık bir ödenek ayrılmıştır? Hastane'nin yapımı ve açılmasıyla ilgili planlama nedir?

3- Hastane'nin projesi hazırlanmış mıdır? İhale süreci ne zaman başlayacaktır?

4- Karşıyaka Devlet Hastanesi faaliyete geçtiğinde toplam maliyeti ve hasta kapasitesi ne olacaktır?

5- Söz verildiği halde aradan iki yıl geçmesine rağmen bir çivi dahi çakılmayan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yapılmamasının altında çevredeki özel hastanelerin etkisi veya baskısı var mıdır?

6- İzmir'de yapımı planlanan ve yapımı devam eden hastaneler hangileridir? Hangi hastane hangi tarihte açılacaktır? Bunların toplam yatak ve hasta kapasitesi ne olacaktır?

 


Geri Dön