25 / 04 / 2024

Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Gün geçtikçe nüfusu hızla artan Ankara Gölbaşı'na yapılması planlanan 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. İhalenin kazananı Kemal İnşaat ve Arıtürk İnşaat oldu.



5 yıl önce çalışmaları başlatılan ancak bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamayan 200 yataklı Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi sonunda yapılıyor. 9 Mayıs günü yapılan ihaleyi, Kemal İnşaat ve Arıtürk İnşaat konsorsiyum aldı


6 MİLYONLUK YATIRIM 


Konsorsiyum firmalarının ihaleye 5 milyon 818 bin lira fiyat verdiği öğrenilirken, 200 yataklı yeni hastanenin son derece modern olacağı ve son teknoloji ile inşa edileceği de gelen bilgiler arasında. 


44677, 92 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan ve  TOKİ  bölgesine yapılacak olan 200 yataklı Devlet Hastanesi sadece sağlık alanında değil, istihdam alanında da fayda sağlayacak. 


BEKLENEN BİR HİZMETTİ 


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay "Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun. Hem bizim hem de Gölbaşı halkının uzun süreden beri beklediği bir hizmetti. Bu konuda başta  Ankara  vekilimiz Sayın Erlan Aydın olmak üzere emeği geçen herkese Gölbaşı halkına teşekkür ederim" dedi. AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan hastanenin müjdesini vererek, Gölbaşı'na hayırlı olması temennisinde bulundu. 


2 YIL DA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR 


9 Mayısta ihalesi yapılan 200 Yataklı Devlet Hastanesi ile ilgili itiraz süreçlerinin Haziran ayına kadar sonuçlanacağı, arsa yer tesliminin ardından ise çalışmalara en kısa sürede başlanacağı öğrenildi. Hastane yapımının 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. 




Göl Haber Başkent


Geri Dön