27 / 04 / 2024

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine yapılacak hastanenin akıbeti TBMM'de!

Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine yapılacak hastanenin akıbeti TBMM'de!

İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkılmasının ardından yerine yapılması planlanan hastanenin akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İzmir Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yıkılmasının ardından yerine yapılması planlanan hastanenin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''İzmir’de 50 yıldan fazladır hizmet veren 240 yataklı eski Karşıyaka Devlet Hastanesi, mevcut sağlık hizmetini karşılayamaması ve binanın depreme dayanıksız olması nedeniyle 2016 yılında yıkılmış, hastane tüm ekipmanları ve sağlık personeliyle birlikte yeni açılan 517 yataklı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşınmıştır.

Yıllardır hastane bekleyen Karşıyakalıların beklentisi boşa çıkmış; eski Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin bulunduğu yere prefabrik poliklinik açılmaktadır.

Sağlık Bakanlığının, eski Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine 150 yatak kapasiteli, modem ve dijital alt yapıya sahip bir hastane yapacağı vaadi prefabrik poliklinik ile sonuçlanmıştır.

Yıkılan hastanenin bulunduğu alandaki molozlar temizlenmiş ve alana üzerinde “SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karşıyaka Semt Polikliniği” yazılı tabela asılı bir prefabrik koyulmuştur.

Tam teşekküllü hastane yıkılmış, hastane yapılacağı iddia ettiğiniz alan senelerce moloz yığınıyla bekletilmiş, gelinen noktada ise Bakanlığınızın 150 yatak kapasiteli, modem ve dijital alt yapıya sahip bir hastane vaadi prefabrik poliklinik ile sonuçlanmıştır.

Prefabrik polikliniğin önümüzdeki ay hizmete açılacağı söylenmektedir.

Hem yıkım kararı hem yapılması konusu kamuoyunda tartışılan Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin inşaatı -iyimser olacaksak- en erken 2020’ye kalmıştır.

Öte yandan 2019 Yılı Yatırım Programı’na göre; Karşıyaka Devlet Hastanesi için 2 bin TL ayrılmış. Koskoca hastane projesi için ayrılan bütçe asgari ücretin altındadır.'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soruları:
1- Bakanlığınızın 150 yatak kapasiteli, modem ve dijital alt yapıya sahip bir hastane vaadi rafa mı kalkmıştır?

2- Hastane yapılacağı vadedilen alana ‘geçici’ olduğu söylenen prefabrik poliklinik kurulmuşken, söz konusu bölgeye 150 yatak kapasiteli, modem ve dijital alt yapıya sahip bir hastane için inşaata ne zaman ve nasıl başlanacaktır?

3- 2019 Yılı Yatırım Programı’na göre Karşıyaka Devlet Hastanesi için ayrılan 2 bin TL, proje için nasıl değerlendirilecektir?    

4- 150 yatak kapasiteli, modem ve dijital alt yapıya sahip Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yapılarak hizmete başlaması için öngörülen süre nedir?
 


Geri Dön