23 / 04 / 2024

İzmir'deki stadyumlar ne zaman tamamlanacak?

İzmir'deki stadyumlar ne zaman tamamlanacak?

İzmir Alsancak ve Göztepe Stadlarının inşatıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, stadların son durumu hakkında bilgi verdi.



İzmir'de yıllardır yeni stadyum tartışmaları yaşanıyor. Alsancak ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın inşaatları sürerken CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel'in eleştirilerine AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sert tepki gösterdi. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; AK Parti İzmir İl Baskanı Kerem Ali Sürekli statların son durumu ile ilgili bilgi verdi. CHP'li Atila Sertel, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun yanıtlaması istemiyle; Alsancak, Göztepe ve Karsıyaka statlarına ilişkin soru önergesi verdi. AK Parti Milletvekili Kaya ise stat inşaatlarının engellere ragmen sürdügünü belirtti. Ayrıca, Sertel'in açıklamalarını şaşkınlıkla okuduğunu vurguladı. 

Kaya, "Statlarının yapımını engellemek için her türlü itirazı yap, yaptır, her türlü davayı aç, açtır sonra, "Bu inşaatlar ne durumda diye sor" ifadelerini kullanan Kaya şunları söyledi: "Göztepe ve Alsancak statlarının devam eden inşaat çalısmalarını gün gün, hem biz, hem Göztepe yönetimimiz, hem de taraftarlarımız anlık olarak paylaşıyor. Ama siz sanırım Göztepemizin aynı Süper Lig'e çıkış sürecinde oldugu gibi başka şehirleri ve başka şehir takımlarını takip ediyorsunuz. Unutmayın bu stadı CHP'yi yöneten istemezükçü anlayışa rağmen, inatla mücadele ederek, Göztepe camiamızın isteği doğrultusunda buraya yaptık ve inşa etmeye devam ediyoruz."

AK Parti İzmir İl BaŞkanı Kerem Ali Sürekli, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Karşıyaka Stadı için inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemediğini belirtti. Sürekli, yazılı açıklamasında İzmir'de inşası devam eden spor tesislerinin son durumuyla ilgili bilgi verdi. Karşıyaka Stadı için iki kere ihale yapıldıgını, belediyenin isteklerinin karşılanması için 3 kez de imar planının değiştirildigini söyleyen Sürekli, buna rağmen açılan davalar bulunduğunu ve istenilen şekilde yol alınamadıgını bildirdi. 


Karşıyaka Stadı için bugüne kadar yaklasık 16 milyon lira yatırım yapıldıgını vurgulayan Sürekli, "Buna ragmen açılan davalar ve engellemeler nedeniyle işler gecikti. Eğer davalar olmasaydı statlarımız bitmişti. Spor Bakanlığı, inşaat ruhsatı alınmadan ihale yapmak istemiyor. Bu noktada, inşaat ruhsat işlemlerinin bir an evvel bitirilmesi için büyük çaba harcanıyor" ifadelerini kullandı.

Göztepe ve Alsancak Stadlarında sorun yok 

Gürsel Aksel Spor ve Saglıklı Yasam Merkezi'nin inşasının öngörülen takvime uygun olarak sorunsuz devam ettigini söyleyen Sürekli, "Şu anda kaba inşaat ve tribün inşaatları tamamlanmış durumda. Çelik çatı montajları da devam ediyor" dedi.

Ayrıca, Alsancak Stadı'nın ise kaba inşaat ve çelik çatılarının tammalandığı vurgulayan Sürekli, "Ancak ihale aşamasındaki projeye birçok ekleme ve iyileştirme yapıldı. Örneğin, misafir takım taraftarları için kale arkası tribünü yapılıyor. İnşaat süresi de bu iyileştirmeler ve eklemeler nedeniyle doğal olarak uzadı. Şu anda kale arkası misafir takım tribün inşaatı sürüyor. İki ay içerisinde kale arkası tribünün kaba inşaatının da tamamlanması öngörülüyor" ifadelerini kullandı. 
 


Geri Dön