26 / 04 / 2024

TCDD gayrimenkulleri

TCDD gayrimenkulleri

TCDD gelir elde etmek amacıyla arsa ve iş yerlerini kiraya verdi fakat kiracıların kira bedeli ödemediği ileri sürüldü. 

Atila Sertel'den TCDD'nin gayrimenkullerine ilişkin açıklama!

TBMM KİT Üst Komisyonu'nun gündeminde TCDD ve bağlı ortaklarının bilanço ve hesapları vardı. CHP Grubu sözcüsü Atila Sertel, bilanço ve hesaplara değinilen toplantıda TCDD'nin gayrimenkul ve kira alacaklarına ilişkin konuştu.

TCDD'ye ait konutlar meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TCDD'ye ait taşınmazlar ve kapatılan istasyonlar ile TCDD'ye devredilen taşınmazlara ilişkin iki ayrı soru önergesi hazırladı..

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Sahası 54 pafta, 240 ada, 16 parselde ve Sirkeci Gar Sahası 1 pafta, 1 ada, 20 parselde bulunan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Varlık barışı gayrimenkulleri de kapsıyor mu?

31 Aralık tarihine kadar varlık barışından yararlanıp yurtiçi veya yurtdışındaki varlıklarını beyan edenler için durum ne? Varlık barışı gayrimenkulleri de kapsıyor mu?

TCDD'nin Pamukkale arsası özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) adına kayıtlı Denizli Pamukkale ilçesi, Pınarkent mahallesinde bulunanarsayı özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 965 bin TL bedelle Ateş Gayrimenkul Pazarlama 'dan geldi

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

TCDD’deki özelleştirme protesto edildi!

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. BTS üyeleri, Haydarpaşa Garı’nda açıklama yaptı.

Samsun'da TCDD'nin harabe binası Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüşüyor!

TCDD'nin Samsun eski bakım onarım atölyesi olan ve şimdi atıl durumdaki harabe bina Cerrahi El Aletleri Müzesi’ne dönüştürülüyor.

TCDD 5 ildeki gayrimenkullerini 4.6 milyon TL'ye sattı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Malatya 5. Bölge Müdürlüğü, Batman, Kahramanmaraş, Malatya, Van ve Bitlis'te bulunan gayrimenkulleri ihaleye çıkardı. İhalelerde gayrimenkullere toplam 4 milyon 664 bin TL teklif geldi.

TCDD Ankara Celal Bayar Bulvarı'nda köprülü kavşak inşa edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesince,Celal Bayar Bulvarı'ndaki ağaçların bir kısmının, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yapılacak köprülü kavşak çalışması nedeniyle kaldırıldığı bildirildi.

Alsancak'ta TCDD'ye ait bahçe duvarı yıkılıyor!

Alsancak’ın girişinde trafiğin sıkışmasına neden olan TCDD’ye ait bahçe duvarı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın talimatıyla yıkılıyor. Yol, yıkımın ardından çift şeritli olacak

TCDD 2016'da YHT projelerine 2 milyar liralık yatırım yapacak!

TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak.

TCDD Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasındaki yollar yenilenecek!

TCDD İşletmesi 7. Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar Karakuyu-Bozanönü istasyonları arasında Hızlı Yol Yenileme Makinesi ile yol yenileme çalışmaları esnasında aşağıda tanımlanan işlerin 5 ay süreli aylık 44 işçi ile yapılması işini ihale edecek.

TCDD'nin Niğde Bor'daki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD'nin Niğde Bor'daki 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınladı.

Türkşeker'in Aksaray ve Iğdır'daki gayrimenkulleri özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkşeker'in Aksaray ve Iğdır'daki gayrimenkulleri özelleştirini özelleştiriyor. tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCDD gayrimenkulleri Haberi

TCDD gayrimenkulleri

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) gelir elde etmek amacıyla arsa ve iş yerlerini kiraya verdi fakat kiracıların kira bedellerini ödemediğini belirtti. 

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; TCDD'nin 10 senedir kirasını alamadığı pek çok taşınmazı olduğu belirlendi. Aralarında iş merkezi, akaryakıt istasyonu, restoran, eğlence merkezi, otopark, büfe, pastane gibi gayrimenkullerinin bulunduğu iş yerlerinin biriken kira borcu, 51 milyon 854 bin TL'ye kadar yükseldi. Bazı iş yerlerinin ise 110 aydır kira ödemediği ileri sürüldü. 

110 AYDIR ÖDENMİYOR

Sayıştay, ‘Bedelsiz kullanıma dönüşen' kiraların alınmasını, aksi durumda hukuki süreç başlatılarak, sözleşmelerin feshedilmesini talep etti. Sayıştay'ın TCDD denetim raporunda, senelerce kuruma kira borcunu ödemeyen yerlerin listesine de açıklandı. 22 ayrı taşınmazın kira borçları, 10 aydan 110 aya kadar ulaşıyor. TCDD'nin 22 ayrı taşınmaza ilişkin biriken...