26 / 04 / 2024

Mersin'e Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı geliyor!

Mersin'e Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16,24 kilometre uzunluğuna sahip Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı projesi için düğmeye bastı..



Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, Mezitli-TCDD Garı güzergahı üzerinde “Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı” projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

16,24 kilometre uzunlukta olacak Mezitli-Gar HRS Hattı kentin batısını kent merkezine bağlamayı amaçlıyor. 

 

Bu hat için öngörülen güzergâh; Mersin Gar’ından başlayarak, İstiklal Caddesi’ni takip etmekte ve GMK Bulvarı’na ulaşıyor.

 

GMK Bulvarı üzerinde Forum Alışveriş Merkezi, Mersin Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi gibi önemli noktalarda durak yaparak Mezitli Soli’ye ulaşıyor.

 

Çalışma sınırı içerisine 4 merkez ilçe (Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir) içerisinde yer alan 9 tanesi kırsal nitelikli olmak üzere 124 merkez mahalle bulunuyor.

 

Mezitli-Gar HRS Hattı için herhangi bir inşaat işlemine başlanmamış olup, Bakanlık izni alındıktan sonra çevre mevzuatı ve meri mevzuatları gereği gerekli olan bütün izinler alınarak inşaata başlanacak.

 

Bu işlemlerden sonra kazı ve doldu çalışmaları yapılacak olup, alt ve üst temel inşaatına geçilecek. Tüm bu işlemler sonlandırıldıktan sonra rayların döşenmesi işlemine geçilecek. 

 

HRS Araçlarının temini ve deneme sürüşleri yapıldıktan sonra eğer olumsuz bir durum yoksa halkın hizmetine açılacak.

 

 

 


Geri Dön