24 / 04 / 2024

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.



Samsun hafif raylı sistemle 2010'da tanıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak Gar-Üniversite arasında bulunan 17 kilometrelik hat yapıldı. 2016'da Tekkeköy ilçesine kadar 14 kilometre ilave hat yapılarak toplam 31 kilometreye çıkarıldı. OMÜ Kurupelit Kampüsü girişine kadar gelen raylı sistem hattının kampüs içine girmesi için 2017'de inşaat çalışmasına başlandı. İnşaat çalışması hızla süren OMÜ kampüs hattında sona yaklaşıldı. Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden birine sahip olan OMÜ, raylı sistem hattının yapılması ile yeni bir çehre de kazandı.

“ÖĞRENCİLERİN SINAVLARA VE DERSLERE GEÇ KALMA SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, inşaatın kısa süre sonra biteceğini, yeni alınacak 11 trenle birlikte tramvayların artık üniversite kampüsüne kadar çıkacağını belirtti. Öğrencilerin sınavlara ve derslere geç kalma sorununu çözeceklerini söyleyen Zihni Şahin, “OMÜ’de öğrenim gören öğrencilerin toplu taşımaya ihtiyacı var. OMÜ, Samsun’un en önemli değerlerinden bir tanesi. Üniversitenin daha iyi bir şekilde eğitim öğretime katkı sağlaması adına 5 bin 200 metrelik raylı sistem işlemi hızla devam ediyor. İnşaat birkaç ay içerisinde bitecek. Yeni trenlerin alımından sonra da öğrencilerin toplu taşıma mağduriyetini gidereceğiz. Tramvay, kampüsün içleri, fakülteler ve yurtların önüne kadar her yerden geçecek. Bu yapılan hizmeti çok anlamlı buluyorum. Tramvayın üniversite içerisine kadar girmesiyle öğrencilerin kendilerini güvende hissedecekler. Hangi saatte trenlerin geleceğini bilerek kendilerini ona göre ayarlayacaklar. Dolmuşun dolmasını beklemeyecekler. Ringlerde sıkışık halde de yolculuk yapmayacaklar. Raylı sistemle birlikte öğrencileri, derslere ve sınavlara geç kalma stresinden kurtaracağız. Güzergâhın tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz istedikleri zaman şehre gelecek istedikleri zaman da üniversitelerine vasıta değiştirmeden gidecekler. Bu da öğrencileri çok rahatlatacaktır” diye konuştu.


Geri Dön