25 / 04 / 2024

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı son durum

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı son durum

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı 2018 sonunda açılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun'un ulaşım projeleriyle ilgili yaptığı açıklamada “Raylı sistem konforunu öğrencilerimizle buluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hedeflediğimiz tarihte bitireceğiz” diye konuştu.

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hafif Raylı Sistem inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Seneye bu fuarı organize ettiğinizde şehir merkezinden trene binen vatandaşlarımız tek araçla fuara ulaşabilecek” dedi.

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buca Metrosu’nda geri sayım başladı!

İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin beşinci aşamasını meydana getiren Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet sunacak olan Buca Metrosu’nun son aşama yapım ihalesi 6 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

Mersin Metrosu için büyük adım!

Mersin'de yapılacak Hafif Raylı Sistem Metro Hattı'nın İnşaat ve Elektromanyetik Sistemlerinin Temini, Montajı veya Tahvil İhracı Projesi ile ilgili Belediye Başkanı Vahap Seçer'e 900 milyon Türk Lirası tutarında finansman yetkisi verildi.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Diyarbakır Hafif Raylı Sistem Projesi 2023'te hizmete açılacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki hafif raylı sistem projesini 2023 yılında hizmete açacak. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...

Bursa Emek Şehir Hastanesi Metrosu'nun ihalesinde son durum ne?

Tam ismiyle “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistemi Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma Yapım İşi”nde son durum ne? İşte detaylar...

Diyarbakır hafif raylı sistemleri için ihale yapıldı!

Diyarbakır halkının uzun süredir beklediği ve kentte toplu taşımayı rahatlatacak proje için ihale gerçekleşti. 

Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak!

TÜRASAŞ tarafından 'Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi' kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işiyle ilgili imzalar yarın düzenlenecek törenle atılıyor.

Gaziray sözleşmesi imza töreni ertelendi!

Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi'nde 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajı için yapılacak sözleşmenin imza töreninin ertelendiği açıklandı.

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor!

Fethiye’ye hafif raylı sistem projesi geliyor. Fizibilite çalışmaları başlayacak..

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı son durum Haberi

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı son durum

Samsun hafif raylı sistemle 2010'da tanıştı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak Gar-Üniversite arasında bulunan 17 kilometrelik hat yapıldı. 2016'da Tekkeköy ilçesine kadar 14 kilometre ilave hat yapılarak toplam 31 kilometreye çıkarıldı. OMÜ Kurupelit Kampüsü girişine kadar gelen raylı sistem hattının kampüs içine girmesi için 2017'de inşaat çalışmasına başlandı. İnşaat çalışması hızla süren OMÜ kampüs hattında sona yaklaşıldı. Türkiye’nin en güzel yerleşkelerinden birine sahip olan OMÜ, raylı sistem hattının yapılması ile yeni bir çehre de kazandı.

“ÖĞRENCİLERİN SINAVLARA VE DERSLERE GEÇ KALMA SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, inşaatın kısa süre sonra biteceğini, yeni alınacak 11 trenle birlikte tramvayların artık üniversite kampüsüne kadar çıkacağını belirtti. Öğrencilerin sınavlara ve derslere geç kalma sorununu çözeceklerini söyleyen Zihni...