19 / 04 / 2024

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.



Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi. En düşük teklifi Söğüt İnşaat ile Taşyapı ortaklığı verdi. 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektro Mekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Yapım İşi” ihalesini kaleme aldı. 

İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Devletin demiryolu ve raylı sistem yatırımlarında da tercih etmeye başladığı “pazarlık usulü” (21/b) yerleşiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 30 Ekim'de yaptığı ihalenin adı: “Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektro Mekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri Yapım İşi” Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşım amacıyla hazırlanan bu projeyi Cumhurbaşkanı şubat ayında onaylamıştı.

Cuma günü yapılan ihalenin bilgilerine ulaştı. Yaklaşık maliyeti: 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş.

En düşük teklifi Ankaralıların yakından tanıdığı Söğüt İnşaat ile Taşyapı ortaklığı vermiş görünüyor.

Bu büyük ihaleye ilişkin bir soruyu cevaplanmayacağını bilerek kayda geçirelim. Davet gönderilen bütün firmaların benzer işleri yaptıklarına ilişkin yeterlilikleri var mı?

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!


Geri Dön