26 / 04 / 2024

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat kazandı!

 Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat kazandı!

Ulaştırma Bakanlığı’nın milyarlarca TL'lik Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat ve Taşyapı İş Ortaklığı kazandı. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın milyarlarca TL'lik metro hattı ihalesi   Söğüt İnşaat'ın oldu. İhalenin verildiği iş ortaklığında olan iki şirketin sahibi ise kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olarak görüldü.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 27 Ekim 2020 tarihinde “Bursa Emek- Şehir Hastanesi Metrosu” için bir ihale yapıldı. “Bursa Emek-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri” adı altında gerçekleştirilen ihalenin sonucu ise 27 Ocak'ta duyuruldu. İhalenin 1 milyar 607 milyon TL’ye Söğüt İnşaat ve Taşyapı İnşaat İş Ortaklığı’na verildiği ifade edildi. İmzalanan sözleşmeyle metro inşaatın dört yılda bitirilmesi planlandı. 

  Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı ihalesini Söğüt İnşaat kazandı!

Milyarlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle gerçekleştirildi. 

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!


Geri Dön