28 / 03 / 2024

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.



Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatı, yargının ihaleyi fahiş fiyat sebebiyle 2. defa iptal etmesine rağmen hız kesmiyor. Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre; CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, idari yargı tarafından ikinci kez ihalesi iptal edilen ve yürütmesi durdurulan Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro inşaatının son durumunu görmek amacıyla Balat'ta temel atma töreninin yapıldığı alana gitti. 

Bölgedeki çalışmaların sürdüğünü gören Karaca, “İdari yargı kararına rağmen firma hukuk tanımaz bir tutumla çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi aklımızda bazı sorular var. Bu firmaya hukuk garantisi mi verdiler? Bu firmaya hangi hukuki çerçeve içerisinde hak ediş ödemesi yapılıyor?” sorusunu yöneltti.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

“İNŞAAT ALANINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Karaca, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Yapılan hizmete hiç kimse karşı değil. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, 2018 yılında Bursa kamuoyu gündemine getirdiğinde, bu hattın yapım bedelini 600 milyon lira olarak Bursa kamuoyuna ilan etmişti. Aradan geçen bir yıl kadar sonra yapılan ihalede ise yaklaşık 3 katına ihale edildi. Orada bu fahiş fiyat artışına başka Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere toplumun birçok kesiminden tepki geldi.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

- Bu tepkilerden sonra Danıştay’ın iptal ettiği ihale ikinci kez yapıldı ve yine aynı firmaya verildi, bu kez 342 milyon lira daha fazla bir fiyatla 1 milyar 950 milyon liraya aynı firmaya tekrar ihale edildi.

- Fakat rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle  Ankara  İdare Mahkemesi tarafından yürütmenin durdurulması kararı verilmiş olmasına rağmen ihaleyi alan firma çalışmaya devam ediyor. Şimdi kaygımız şu. Acaba aynı firmaya bu kez daha fazla bir fiyatla mı, daha fazla bir hak edişle mi bu ihale verilecek?”

Bursa Emek-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesine bir iptal daha!


Geri Dön