28 / 03 / 2024

samsun raylı sistem projeleri

samsun raylı sistem projeleri

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç ile birlikte raylı sistem çalışmalarını denetledi.

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Samsun'da raylı sistem Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne çıkıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hafif raylı sistemin üniversiteye çıkması için gereken çalışmalara başlamak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ile protokol imzaladı.

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye raylı sistem müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde müjdeyi verdi; “2 yıl içinde raylı sistemi buraya çıkaracağız.” dedi

Samsun Tekkeköy raylı sistem hattı 10 Ekim’de açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tekkeköy raylı sistem hattı Gar-Balıkçı Barınağı arasında tamamlanan bölümde test sürüşleri başladı.

Tekkeköy raylı sistem hattı 2016'da hizmete girecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Shell Kavşağı ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem inşaatının bitirilmesi ile ilgili net tarih verdi. Sistem 10.10.2016'da hizmete giriyor.

Tekkeköy raylı sistem hattı için engel kalmadı!

Tekkeköy raylı sistem inşaatı ile ilgili önlerinde herhangi bir engelin kalmadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ziya Yılmaz, “Raylı sistem inşaatını Gar’dan Tekkeköy’e kadar inşaatı 1.5 yıldır devam ettiriyoruz." dedi.

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

Kayseri Anayurt Raylı Sistem Hattı için anlaşma imzalandı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısında Talas-Anayurt Raylı Sistem Hattı için İslam Kalkınma Bankası'yla anlaşma imzalandı.

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor. 

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

samsun raylı sistem projeleri Haberi

samsun raylı sistem projeleri

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) bir dizi ziyaret ve incelemeler yaptı. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Başkan Zihni Şahin, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile beraber kampüs içerisinde devam eden raylı sistem çalışmalarını yerinde denetledi, ardından Teknopark'ı ziyaret etti.

Başkan Zihni Şahin ilk olarak OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ile Rektörlük makamında görüştü. Karşılıklı fikir ve görüş alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversitede yapılan faaliyetler,  gelişmeler ve araştırmalar hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’i de bilgilendirdi. 


TEST SÜRÜŞLERİ DEVAM EDİYOR

Başkan Zihni Şahin daha sonra Rektör Sait Bilgiç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı ile birlikte inşaatı süren Raylı Sistem çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan...