25 / 04 / 2024

Tekkeköy raylı sistem hattı için engel kalmadı!

Tekkeköy raylı sistem hattı için engel kalmadı!

Tekkeköy raylı sistem inşaatı ile ilgili önlerinde herhangi bir engelin kalmadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ziya Yılmaz, “Raylı sistem inşaatını Gar’dan Tekkeköy’e kadar inşaatı 1.5 yıldır devam ettiriyoruz." dedi.




Tekkeköy raylı sistem inşaatı ile ilgili önlerinde herhangi bir engelin kalmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Raylı sistem inşaatını herhangi bir ihale yapmaksızın, küçük taşeron destekleriyle beraber Gar’dan Tekkeköy’e kadar inşaatı 1.5 yıldır devam ettiriyoruz. Kılıçdede Kavşağı’nda ve Çaykur’un arkasında 2 tane viyadük gerekiyordu. Viyadüklerin her biri 7-8 milyon TL’lik viyadüklerdi. Onları ihale paketinin içersinden çıkarttık ve ayrı ayrı 2 ihale yaptık. Bu tür inşaatlarda viyadük inşaatı gecikir. Bu arada biz ihaleyi yaptık ama Kamu İhale Kurumu’na itirazlar oldu. İhaleye girip de alamayan herkes ihaleyi alanı karalıyor. Bunlar Kamu İhale Kurumu’na şikayet edince ihale kurumu da ihaleyi onaylamıyor ve bizim savunmalarımızı alıyordu. Dün akşam haber aldık ve ihalelerimiz onaylandı. Sabah müteahhide işine başlaması talimatı verdik. Önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde İşitme Engelliler Olimpiyatı’na kadar yapılacak. Artık projenin önünde herhangi bir engel kalmadı. Sadece bu işlere başladıklarında parasını bulmak bizim işimiz oldu” diye konuştu.

“KARABAHÇE SAHİLLERİ ARAP TURİZMİNE AÇILACAK”

Costal tarafındaki Karabahçe sahillerini Arap turizmine kazandırmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Kuş Cenneti’ndeki kaçak yapılaşmalarla mücadele ediyoruz. Hem de Karabahçe sahillerindeki kaçak yapılaşmalarla da mücadele ediyoruz. Costal’ın devamındaki Dikbıyık mevkisinin deniz kenarındaki yerlerde son 1.5-2 yıl içersinde siyasetin ve seçimin sıklığını fırsat bilen ve yerel yönetimlerinin de gözlerinden kaçırırız diyen açık gözler burada 50’ye yakın gece kondu yapmışlar. 50 tane bina demek 1.5 köy demek. Yarın akşam bu 50 binanın 50’sini de yıkıyoruz. Şu anda 30-35 tanesini yıktık. Geri kalanını da bugün yarın yıkacağız. Oraları temizliyoruz. Oralarla ilgili düşüncemiz var. Bu Arap turizmi ile ilgili özellikle Orta Doğu turizmi ile ilgili yani Kuzey Irak, Suriye gibi o turizmle ilgili onların tesettür anlayışlarına uygun, gözlerden uzak olarak donatılmış kamp yerlerine ve tatil köylerine ihtiyaçları var. Öyle bir şey projemiz var. Bizim orada Büyükşehir Belediyesi’ne ait 50 dönümlük bir yerimiz var. O 50 dönümden başlayarak o projeyi orada şekillendirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön