29 / 03 / 2024

Antalya, EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandığa gidiyor!

Antalya, EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandığa gidiyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi EXPO Meydan raylı sistem hattı için 31 Ağustos 2014 pazar günü sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Vatandaş istemezse, EXPO Meydan raylı sistem hattı iptal edilecek.



Hayata geçirdiği projeleri ile kendine özgü bir belediyecilik modeli oluşturan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dünyada örneğine az rastlanacak bir uygulamaya imza atarak; 200 milyon liralık dev projeyi halka soruyor. Başkan Türel seçimlerden önce söz verdiği gibi, EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kuruyor. Güzergâh üzerinde bulunan 20 mahalle, 31 Ağustos 2014 pazar günü, sandığa giderek raylı sistemi oylayacak. Vatandaş istemezse, sadece Antalya’nın değil tüm Türkiye’nin en büyük projelerinden biri iptal edilecek.

 

Yerel seçimler öncesinde, şeffaf bir belediyecilik modeli ortaya koyacağını ve projeleri halka soracağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dev yatırımı halka soruyor. Başkan Türel, sadece Antalya’nın değil tüm Türkiye’nin en büyük yatırımlardan bir tanesi olan EXPO Meydan raylı sistem hattı için sandık kuruyor.  Raylı sistem hattının geçiş güzergâhında sınırı bulunan 20 mahallede yaşayan vatandaşlar, sandığa giderek raylı sistemi oylayacak.  Bu mahallelerde yaşayan Antalyalılara “raylı sistem hattını istiyor musunuz?” sorusu sorulacak. Raylı sistem projesi, vatandaşlardan onay alması durumunda büyük bir hızlı başlayacak ve 2016 EXPO açılışına yetişecek. Eğer Antalyalılar raylı sistem hattını istemezse, dev  proje iptal edilecek.

Köylere de belediyelerin, hizmet edebilmesinin önünü açan Bütünşehir Yasası’nın mimarı Menderes Türel, yerel seçimler öncesinde farklı bir belediyecilik modeli uygulayacağını, projelerini halka soracağını açıklamıştı. Vatandaşla iç içe, Antalyalılar ile birlikte bir yönetim modeli oluşturan Türel, Türkiye’nin en büyük yatırımlardan biri olan raylı sistem hattını Antalyalılara sorarak örneğine az rastlanacak bir uygulamayı gerçekleştirmiş olacak.


SEÇMEN LİSTELERİNDE İSİMLERİ OLANLAR OY KULLANACAK

Kanunların belediyelere verdiği kamuoyu yoklaması yapma yetkisi çerçevesinde yapılacak olan oylama için, seçim kurulundan mühürlü sandıklar ve oy kullanma kabinleri temin edildi. Ayrıca, seçimlerde oy kullanacak kişilerin belirlenmesi için, seçim kurulundan mahallelerin seçmen listeleri alındı.

 

Her bir mahalle için ayrı ayrı; muhtar, bir aza ve bir belediye görevlisinden oluşan sandık kurulları oluşturuldu. Bu kurullar oy kullanma ve sayım işlemlerinin sorunsuz geçmesi için çalışacak. Seçim kurulundan alınan seçmen listelerinde isimleri bulunan Antalyalılar, 31 Ağustos Pazar günü sabah saat 09.00’dan itibaren muhtarlıklara gelerek oylarını kullanacak. Oy kullanama işlemi, saat 17.00’a kadar devam edecek. Mühürlü sandıklar sandık kurulları tarafından açılacak ve aynı gün içinde sayımlar yapılacak.

RAYLI SİSTEM İÇİN SANDIK KURULACAK

Geçtiğimiz günlerde raylı sistem hattının müjdesini veren Menderes Türel dev proje ile ilgili bilgi vermiş ve projeyi Antalyalılara soracağını açıklamıştı. Başkan Türel, “Raylı sistem, kentsel dönüşüm projeleri gibi önemli projeleri halkımıza sorucağız, halkımızla paylaşacağız. Sayın Başbakanımız talimat verdi, derhal raylı sistemini Antalya’ya kazandırmak için çalışmalara başladık. Ama ben bu konuda halkımızın kanaatini de almak istiyorum. Değişen Menderes diyoruz ya işte. Değişen Menderes bu. Halka soracak, yap derse yapacak, yapma derse baş üstüne diyecek, yerine oturacak. Bununla ilgili raylı sistem güzergahı üzerindeki mahallelerimizdeki muhtarlıklarımıza, birer sandık koyacağız, seçmen listelerini ve sandıkları muhtarlarımıza emanet edeceğiz, vatandaşlarımıza raylı sistemi istiyor musun, istemiyor musun? diye soracağız. Vatandaşlarımız isterlerse başımızın tacı, istemiyorlarsa da zorla dayatmanın bir alemi yok” demişti.


OY KULLANACAK MAHALLELER,

MURATPAŞA BELEDİYESİ ; Kızıltoprak, Meydankavağı, Mehmetçik, Tarım, Topçular, Yeşiloca, Yenigöl, Yeşilköy

KEPEZ BELEDİYESİ; Göksu, Altınova Sinan

AKSU BELEDİYESİ; Cihadiye1 , Güzelyurt, Soğucaksu, Konak, Hacıaliler, Macun, Barbaros, Çalkaya, Solak, Pınarlı

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön