18 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye raylı sistem müjdesi!

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye raylı sistem müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde müjdeyi verdi; “2 yıl içinde raylı sistemi buraya çıkaracağız.” dedi




Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2016-2017 Akademik eğitim-öğretim yılı açılışı Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törenle yapıldı. Açılış programında konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yıllardır beklenen müjdeyi konuşmasında verdi.

Şehrin en önemli kazanımları arasında olan Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında tramvayın üniversiteye kadar çıkarılmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, tramvay üniversite hattı hazırlıklarının hızla devam ettiğini söyledi.

2 YIL İÇİNDE OMÜ TRAMVAYA KAVUŞACAK

1980'lı yıllarda karayollarında görevli olduğu dönemde üniversitenin Kurupelit Yerleşkesi'nde konuşlandırılması çalışmalarında yolunu yaptıklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, "Allah bize nasip etti, şimdi raylı sistemini yapacağız" ifadesini kullandı.

Raylı sistemin üniversiteye getirilmesiyle ilgili hiç bir konuyu muallakta bırakmayacaklarını belirten Yılmaz, " Yuvarlık konuşmak adına söylemiyorum. Projenin kaynak çözümlemesinde büyük mesafe alındı.  Proje hazırlıkları, fizibilite çalışmaları hızla sürüyor. 2 yıl içerisinde treni buraya çıkaracağız. Tıp fakültesi hastanesine çıkmakla kalmayacak. Kampus içini de kapsayacak şekilde 400 metrelik iç olacak" diyerek müjdeyi verdi.

ÜNİVERSİTEMİZLE GURUR DUYUYORUM

"Üniversitemizle, öğrencileriyle, akademik kadromuzla  şehrimiz, bizler hep gurur  duyduk" diyen Başkan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ne üniversite, ne de şehir birbirinden kopmayacak bir bütündür. Çocuklarımız üniversite kazandığı zaman sadece gittikleri üniversitenin durumu, şöhreti gibi kriterlere bakmıyoruz. Bulunduğu şehrinde çocuğumuza vereceklerini, o kentin gelişip gelişmediğini inceliyoruz. Mutlaka, çocuğumuz gittiği şehirden çok şey öğrenir kazanır diye bilmeliyiz. Üniversiteler, bulunduğu şehir içinde bütünlük, değer kazandırır. OMÜ kurulduğu günden buyana şehrine değer katmıştır. Bunun yanında Samsun'da, sosyal hayat, gelişmişlik ön sıradadır. Yaşayan şehir konumundadır. Öğrencilerine, akademisyenlerine ne güzel bir şehir dedirtmektedir. İçine kapanmış bir şehir olsa, ne öğrencisi, ne de akademisyeni memnun kalır. Bunun için üniversite ve şehir birbirini tamamlayan değerlerdir."

OMÜ BÜYÜK BİR ÜNİVERİSİTEDİR

OMÜ'nün faaliyet alanın büyüklüğü, konuşlandığı alanın genişliğiyle de Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri arasında olduğu bilgisini veren Başkan Yılmaz, OMÜ'nün şuan Kurupelit Yerleşkesi'nde sadece 10 bin dönüm alan üzerinde hizmet verdiğini kaydetti.

Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında arazi genişliği bakımından da OMÜ'nün ilk 50 arasında olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz, "OMÜ büyük bir üniversitedir. Bilmeyenler duysun. İlçelerdeki fakülteleri, yüksek okulları katınca devasa bir yapılaşma ortaya çıkıyor. 62 bin insan üniversiteye geliyor. Üniversitemizle hep gurur duydum, duyacağım ve bu şehirde duyacak. Çocuklarımıza daha iyi modern bir şehir, üniversite şehri yapma konusunda büyük mesafeler aldık. Bu çalışmalarımız var gücümüzle enerjimizi kullanarak devam edecek" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Törene, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Saik Bilgiç, MHP Grup Başkan Vekili Samsun Milletvekili Erhan Usta, siyasi parti, alt kademe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön