25 / 04 / 2024

Yusuf Ziya Yılmaz: Konutlar için tüm önlemler alındı!

Yusuf Ziya Yılmaz: Konutlar için tüm önlemler alındı!

Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım ilçesi, Çay Mahallesi’ne yapılacak olan toplu konutlar için tüm önlemlerin alındığını belirterek, “Mert Irmağı kenar çizgisinden 40 metre çekilerek konut bloklarının yerleştirilmesine tedbiren karar verilmiştir” dedi



Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi ile Çay Mahallesi’nde  TOKİ  inşaatı projesini ortaklaşa gerçekleştirecek. Çay Mahallesi’nin, Mert Irmağı kenarında çok kötü şekilde kullanılan adeta bir gecekondu görünümünde olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bilindiği gibi TOKİ, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri bir proje ile dönüştürülmektedir. Bu dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yapılan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait Adalet Mahallesi ile Kazım Karabekir Mahallelerindeki konutlara Çay Mahallesi’ndeki hak sahiplerinin bir kısmı yerleştirilmiştir. Boşaltılan Çay Mahallesi’nde yeni modern konutların TOKİ tarafından yapımı gündeme geldiğinde bazı meslek odaları yöneticileri, basınımıza açıklama yaparak ‘bu bölgenin dere yatağı olduğu, bu nedenle inşaat yapılmasının sakıncalı olduğu’ şeklinde açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamaların 2012 yılında yaşanan sel felaketinden kaynaklandığı düşünülmektedir. TOKİ ve Belediyemiz bu sel felaketinden de sonuçlar çıkararak söz konusu önlemler projelerimize aynen uygulanmış olup, bu kapsamda Mert Irmağı kesitinin yer yer daralması nedeni ile söz konusu alanın mevcut yoluyla beraber en az 2.50 metre yükseltilmesi, buna göre alanın bitişiğinde bulunan imar yolu ve mevcut taşkın koruma duvarının en az 2.50 metre daha yükseltilmesi kararlaştırılmıştır. Muhtemel bir taşkın anında konutların etkilenmemesi için bodrum katsız olarak inşa edilmesine, zemin kat giriş kotlarının ise mevcut halinden 3 metre yüksek yapılmasına ve ayrıca onaylı imar planında yoldan 10 metre çekme mesafesi gösterilmiş olmasına rağmen Mert Irmağı kenar çizgisinden 40 metre çekilerek konut bloklarının yerleştirilmesine tedbiren karar verilmiştir” diye konuştu. 

DSİ tarafından Mert Irmağı’nda gerekli temizleme çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Yılmaz, “Bu kapsamda söz konusu Çay Mahallesi projesinde tüm önlemler alınmış olup endişeye gerek olmadığının basın yoluyla halkımıza duyurulmasına ihtiyaç duyulmuştur” şeklinde konuştu.



Samsun Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön