20 / 04 / 2024

apartman kuralları asansör

apartman kuralları asansör

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Giriş katında oturan asansör parası verecek mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Giriş katında oturuyorum. Yeni apartman yöneticisi benden de asansör aidatı istedi. Bu konuda ne yapabilirim?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Antalya Dostlar Sitesi’nin asansör beyin kartlarına haciz!

Antalya'da iki bloğu bulunan sitenin asansörlerine ait beyin kartları, 352 bin TL'lik borç nedeniyle haczedildi. Yaklaşık 25 gündür asansör kullanamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, işlemin iptali için dava açtı.

Fi Yapı asansör kazası cezasına tepki!

Yük asansörünün 20. kattan düşmesi sonucu 3 işçinin ölümü için bilirkişi “neredeyse tüm iş güvenliği kuralları çiğnenmiş” dedi. Rapora rağmen 2’si tutuklu 7 sanığa trafik kazalarında uygulanan maddeden ceza istenmesi tepkiyle karşılandı...

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

apartman kuralları asansör Haberi

apartman kuralları asansör

Apartman kuralları kanunu!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.


Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.


Kat malikleri kurulu kararları 1'den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür. Peki,...