19 / 04 / 2024

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...



Apartman yöneticileri için Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü, asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantı, Belediye Meclis Salonu'nda Başkan Yardımcısı Murat Öner yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nde görevli Makine Mühendisi Nuri Gümüş, AYK Teknik Muayene Genel Müdür Yardımcıları Yücel İşcanoğlu ile Tolga Dada gibi isimler tarafından da açıklamalar yapıldı. Afyonkaranisar Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, toplantıya çok sayıda apartman yöneticisi katılım sağladı.

Toplantının, asansör kullanımı ve denetimlerinde yaşanan problemleri çözme niyeti ile düzenlendiğini ileten Başkan Yardımcısı Murat Öner, "Belediyemizin insana verdiği önem neticesinde, asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılmasını sağlıyoruz. Bu konuda Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Makine Mühendisi Tuba Ciğerci'nin kontrolörlüğünde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ancak periyodik kontroller ve sonrasındaki bakım ve onarımlarla ilgili bazı sıkıntıların yaşandığı aşikâr. İnşallah bu toplantı, yaşanan sorunların çözülmesine vesile olur"  açıklamalarında bulundu. Öner, apartman yöneticilerinin karşılıklı iletişimi ve kontrol mekanizmaları ile sorunların çözülebileceğini iletti. 

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'nde görevli Makine Mühendisi Nuri Gümüş, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Asansör Yönetmeliği'ne ilişkin açıklamalarla, apartman yöneticilerine bilgi verdi. Gümüş, can ve mal güvenliği için yılda en az bir kere düzenli kontrollerin yapılmasını ve kontrol sonucuna göre varsa bakım ve onarımlarının zaman kaybetmeden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Apartman yöneticilerinin, Kat Mülkiyeti Kanunu ve Asansör Yönetmeliği ile sorumluluklarının arttığını da iletti.  

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Asansör Yönetmeliği'nin bu konuda apartman yöneticilerine çok önemli sorumluluklar yüklediğini kaydeden Gümüş, asansör kazalarında bina yöneticilerinin hukuki sorumluluğunu da anlattı.
AYK Teknik Muayene Genel Müdür Yardımcıları Yücel İşcanoğlu ile Tolga Dada’da binasında asansör olan bina yöneticilerini, kontroller sonrası asansörlere yapıştırılan etiketlerin anlamları ve özellikle güvenli olmayan asansörlerin bakımına ilişkin yasal sürelerle ilgili bilgi vererek, apartman yöneticilerinin sorularını yanıtladı. 


Geri Dön