19 / 04 / 2024

apartman kuralları listesi

apartman kuralları listesi

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümü içinde barındıran yapılarda, tüm apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belli kurallara uymaları gerekiyor. İşte apartman sakinlerinin uyması gereken apartman kuralları...

Caddebostan Ulaş Apartmanı 2023 fiyat listesi!

Caddebostan Ulaş Apartmanı'ndaki dairelerde satışlar devam ediyor. Peki, Caddebostan Ulaş Apartmanı 2023 fiyatları ne kadar?

35 bin 700 liraya ev sahibi olabilirsiniz! Konteyner evlerde yılın müjdesi! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Kalabalıktan ve apartman binalarından kaçmak isteyen kişiler konteyner evleri araştırmaya başladı. Konteyner evler uygun fiyatlı olması ile pek çok kişinin ilgisini çekiyor. Peki, konteyner ev fiyatları ne kadar? İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Demirland Korman Apartmanı fiyat listesi!

Demirland Korman Apartmanı fiyat listesi 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor. Projede toplam 39 konuta yer veriliyor...

Demirland İnşaat Tayman Apartmanı fiyat!

16 katlı tek blok şeklinde yükselen Tayman Apartmanı 32 adet daireden meydana geliyor. Tayman Apartmanı Fenerbahçe'de yükseliyor.  İşte Demirland İnşaat Tayman Apartmanı fiyat listesi...

Göztepe Dergah Apartmanı fiyat!

60 daireden meydana gelen Dergah Apartmanı, 15 katlı tek blok şeklinde yükseliyor. Proje Demirland İnşaat imzasıyla hayata geçiriliyor. İşte Göztepe Dergah Apartmanı fiyat listesi...

Bakırköy Sahil Apartmanı fiyat listesi!

Bakırköy Sahil Apartmanı fiyat listesi dairelerin metrekarelerine göre değişiklik gösteriyor. Teslimlerin hemen yapıldığı proje Zaman & Mekan Yapı imzası ile hayata geçiriliyor.

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

apartman kuralları listesi Haberi

apartman kuralları listesi

Apartman kuralları!

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümlere yer verilen yerleşim alanlarında, tüm sakinlerin birbirlerine karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Bu sorumluluklar, "Apartman kuralları" adı altında düzenlenebiliyor.


Apartmanda uyulması gereken kurallar, Kat Malikleri Kurulu toplantılarında belirlenebiliyor; kat malikleri; tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddeleri ni bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.


Örneğin, belirlenen apartman kuralları yönetmeliğine göre apartman tadilat saatleri belirlenebiliyor. Belirlenen saatlerden dışında tadilat yapanlara yine belirlenen bir cezai işlem uygulanabiliyor.


Apartman aidatına ilişkin hususlar da yine apartman kuralları kapsamında düzenlenebiliyor. Apartman için harcanan giderler, apartmanın gelirleri belirlenerek apartman sakinlerinden belli bir oranda aidat toplanıyor.


IV - Kararlar:

Madde 32 – Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi...