27 / 04 / 2024

apartman yöneticiliği nasıl yapılır

apartman yöneticiliği nasıl yapılır

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Kat maliki kurulu kimlerden oluşur?

Kat maliki kurulu kimlerden oluşur?: Kat maliki kurulu, ana gayrimenkulde kat maliki olan tüm apartman sakinleri, apartman yöneticisi ve yönetim denetçisinden oluşuyor. Kurul toplantısının kanuna göre şekli haberimizde...

Apartman yöneticiliği nasıl yapılır?

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Seçilen yönetici görev süresi boyunca bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Buna göre apartman yöneticiliği nasıl yapılır?

Sekizden az bağımsız bölümü bulunan binalarda yönetici mecburiyeti yok!

Posta Gazetesi Yazarı Taner Heper, az daireli bir apartmanda yönetici nasıl olunur diye soran okurunun sorusuna şöyle cevap veriyor, işte o soru ve Taner Heper'in cevabı..

Temettü portföyü nasıl yapılmalı? Yatırımcılar bu hisselere aman dikkat!

Son zamanlarda temettü yatırımı en çok merak edilen konulardan oluyor. Yatırımcı Emre Kadero, X sosyal medya hesabından temettü portföyünün nasıl yapılabileceği ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kriptoda büyük vurgun nasıl yapılıyor? Uzmanı açıkladı!

Sosyal medya fenomeni Alp Kılınç yaptığı paylaşımda kriptoda büyük vurgunun nasıl yapıldığını açıkladı. İşte Alp Kılınç'ın paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Kadastro çapı nedir? Kadastro çapı ne işe yarar? Nasıl alınır?

Parsel konularında öne çıkan kadastro çapı çok nadir olarak bilinmektedir. Gayrimenkul alanında önemli bir terim olan kadastro çapının ne demek olduğu merak edilmektedir. Peki kadastro çapı nedir, ne işe yarar ve örneği nasıl alınır? İşte kadastro çapı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

Yapılacak olan evlilik desteği hakkında ebeveynlerin yanında yuva kuracak çiftler yakından takip ediyor. 7 bin TL tutarındaki ödemeler sosyal incelemeler neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çiftlere ödeniyor. Evlilik desteği için nereye başvurulur? Evlilik desteği nasıl alınır?

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor? Binalar nasıl inşa ediliyor? 

Türkiye'de depremlerin neden olduğu yıkımın ardından, sık sık depremlerle sarsılan ama binaları yıkılmayan Japonya'da depremlerin az hasarla atlatılması gündeme geliyor. Peki Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Yüksek emekli maaşı nasıl alınır? En yüksek emekli maaşını almak için ne yapılmalı? İşte detaylar!

Çalışanlar günleri geldiği zaman emekli olma hayalini kurarlar. Emekli olma hayali kuran kişilerin merak ettiği konuların başında yüksek maaş nasıl alınır? bulunuyor. İşte detaylar!

apartman yöneticiliği nasıl yapılır Haberi

apartman yöneticiliği nasıl yapılır

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!
Kat malikleri tarafından seçilen apartman yöneticisi, apartmanda yapılması gereken işleri yapmak veya yaptırmak; apartmandaki huzuru bozacak durumları engellemek için yükümlü olacak. Apartman yöneticisi tarafından kat malikleri kurulunun aldığı kararlar yerine getirilecek. 

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar aşağıdaki şekildedir:

1. Kişinin güvenilir,

2. Akli melikelerinin yerinde,

3. Sakin ve iletişimi kuvvetli biri,

4. Hukuki mevzuata hakim hakkını hakkı olmayanı bilen,

5. Kat maliklerinin hak ve menfaatlerini korumaya yönelik,

6. Daha önce kendisine duyulan güveni asla suistimal etmemiş olması gerekir.

Apartman yöneticisini kim seçer?

Apartmanda yöneticilik yapacak kişiler kat malikleri tarafından seçilecek. Kat maliklerinin anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaması durumunda taşınmaza en yakın  sulh hukuk mahkemesince yönetici seçiliyor.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar şu...