26 / 04 / 2024

apartman yönetmeliği ortak yerler

apartman yönetmeliği ortak yerler

Apartmanda hangi alanlar ortak yerler kapsamına giriyor? Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartmanda temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ortak yerler kapsamına giriyor...

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

Su Yalıtımı Yönetmeliği binalara değer katacak!

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’ binalara dayanıklılık, kalite ve güç kazandıracak. Yeni ‘Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin inşaat sektörüne ve binalara katacağı değer; İZODER, su yalıtımı dernekleri BİTÜDER ve SUDER’in düzenlediği ortak basın toplantısıyla duyuruldu.

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Planlı alanlar imar yönetmeliği projeleri zorlayacak!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Erilkun; ‘Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile terasların artık ortak kullanım alanı olarak kabul edileceğini belirtti.

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

Apartman mantolama yönetmeliği!

Mantolama uygulamasının yasal esasları, Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelik, binalardaki ısı kayıplarının azaltılmasını ve enerji tasarrufu sağlanmasını amaçlıyor. İşte apartman mantolama yönetmeliği...

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

Kapıcı dairesi yönetmeliği 2015!

Kapıcı dairesi, apartman ve konut sitelerin kapıcıya ücretsiz kiralanan dairesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kapıcı dairesi bulundurma zorunluluğu var mıdır? İşte kapıcı dairesi yönetmeliği 2015 esasları..

Apartman yangın tüpü yönetmeliği!

Binaların yangından korunmasına dair yönetmelik, yangın öncesinde ve sırasında alınacak tedbirlerin, organizasyonun, eğitimin ve denetimin usul ve esaslarını belirliyor. İşte apartman yangın tüpü yönetmeliği esasları..

Ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Ortak kullanım alanları Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Ortak Kullanım alanları olarak belirlenen alanlardan kat maliklerinin eşit şekilde faydalanabilme hakkı bulunuyor. İşte, ortak kullanım alanları yönetmeliği!

apartman yönetmeliği ortak yerler Haberi

apartman yönetmeliği ortak yerler

Apartmanda ortak yerler!

Kat Mülkiyeti Kanunu esaslarına göre bir yapıda "ortak alan" olabilmesi için yapıda bağımsız bölümlerin yer alması ve bağımsız bölümlerin faydalanabileceği ortak yerlerin olması gerekiyor.

Apartmanda hangi alanların ortak yerler kapsamında sayıldığı söz konusu Kanununda sıralanıyor. Kanuna göre, apartmanda bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, yangın emniyet merpenleri; temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar gibi alanlar ortak kullanım alanı olarak tanımlanıyor.


IV - Ortak yerler:

Madde 4 – Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.


a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar,bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, avlular, genel giriş...