26 / 04 / 2024

apartmanda gürültüye karşı ne yapılabilir

apartmanda gürültüye karşı ne yapılabilir

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı.

Gürültü yapan komşu ceza öder mi? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartmandaki gürültü için neler yapılabileceğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Komşunuz gürültü yapıyorsa dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartmandaki gürültü için neler yapılacabilceğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Fuzul Toprak'tan Pendik projesi yarın görücüye çıkıyor! Lansmana özel 36 ay vade fırsatı!

Fuzul Yapı,  İstanbul Anadolu Yakasındaki yeni projesi Fuzul Toprak'tan Pendik’i 20-21 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceği lansmanla görücüye çıkarıyor. 

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Skoda'dan yeni nesil otomobil! Skoda Superb’in 4. nesli görücüye çıktı

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni 4. neslinin tanıtımını gerçekleştirdi. Skoda Superb'in dördüncü nesli görücüye çıktı. Yeni görünümün dışında daha fazla alan, konfor ve en son teknolojiyi ile karşımıza çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında komşu gürültüsünü  kaleme aldı. Peki komşu gürültüsüne karşı ne yapılabilir? 

Gürültü yapan komşuya dava açılabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı.

Komşu gürültüsüne karşı en etkili çözüm: Binalarda ses yalıtımı!

Pandemi sürecinde evlerde daha fazla vakit geçirilmesi sebebiyle, binalarda gürültüye karşı duyarlılığın yükseldiğini söyleyen İZODER Başkanı Levent Gökçe, ses yalıtımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay’ın kriterlerine göre apartmanda ‘huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü’ yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na (KMK) göre komşuların birbirlerini karşılıklı olarak rahatsız etmeme yükümlülükleri bulunuyor. Avukat Abdi Yaşar, gürültü yapan komşuya para ve hapis cezası verilebildiğini anımsattı..

Binaların gürültüye karşı korunması hakkında yönetmelikte değişiklik!

Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

apartmanda gürültüye karşı ne yapılabilir Haberi

apartmanda gürültüye karşı ne yapılabilir

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

"Yazlığımın olduğu sitede çok ses oluyor. Yüksek sesle müzikten şikayetçiyim. Çocuk sesi de çok oluyor. Saat kısıtlaması ve ikaz yok. Ne yapabilirim?"

Apartman ve site gibi toplu yaşanan yerlerde kat maliklerinin diğer malikleri düşünerek hareket etmesi gerekir. Apartmanlar ortak alanlar olması nedeniyle kişinin yaşadığı özgürlükbir başkasına zarar vermemesi gerekiyor.634 Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 18'e göre, "Kat malikleri, hem bağımsız bölümlerde hem de ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymakta zorunludur. Birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler."

Bu durumda yapılabilecek olan işlem öncelikle gürültü yapan kişi site yönetime şikayet edilmeli, site...