24 / 04 / 2024

Komşunuz gürültü yapıyorsa dikkat!

Komşunuz gürültü yapıyorsa dikkat!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartmandaki gürültü için neler yapılacabilceğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşesinde apartmandaki gürültü için neler yapılacabilceğini yazdı. İşte İmal'in o yazısı...

Feride Hilal İmal, kendisine gelen "Oturduğum çok ses oluyor. Komşularım bana karşı sorumlu mu?" sorusuna şu şekilde cevap verdi: 

Toplu şekilde yaşanan apartmanlarda kat maliklerinin hakları düşünülerek davranılması gerekiyor. Apartman ve siteler ortak alan kapsamına girdiği için bireylerin yaşadıkları özgürlük, diğer bir bireye herhangi bir şekilde zarar vermemeli ve başka bir bireyi de herhangi bir şekilde rahatsız etmemelidir.

Komşunuz gürültü yapıyorsa dikkat!

634 Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan Madde 18'e göre, "Kat malikleri, hem bağımsız bölümlerde hem de ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymakta zorunludur. Birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler."

Konu ile ilgili olarak yapılacak olan şikayetlerle ilgili olarak, öncelikle site yönetim kurulundan bu hususa ilişkin bir karar alınması istenir veya sulh hukuk mahkemesine başvurulabilir dava açılabilir.

Evini tadilat yaptırana dava şoku!

.


Geri Dön