19 / 04 / 2024

apartmanda kimler oy kullanacak

apartmanda kimler oy kullanacak

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Apartmanda kat maliklerinin oy hakkı!

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanıyor. Peki, toplantıda kimler nasıl oy kullanır? İşte apartmanda kat maliklerinin oy hakkı...

Apartmanda kimler yönetici olamaz?

Anagayrimenkulün sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması gerekiyor. Buna göre mesken ve dükkan sayısının en az 8'i bulması halinde apartmana yönetici seçilmesi gerekiyor. Peki, apartmanda kimler yönetici olamaz? Kimler olabilir?

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm kredisi kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kredisi, kentsel dönüşümden yararlanan hak sahiplerine sunulan devlet destekleri arasında yer alıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi kimler alabilir? Kentsel dönüşüm kredi şartları nelerdir?

Kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılara riskli yapı deniyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanlarda merkezi sistem uygulamasından bireysel sistemli ısınma uygulamasına geçilebiliyor. Peki, apartmanda merkezi sistemden kombiye geçiş nasıl olur? İşte bireysel ısınmaya geçmek için gerekenler..

Apartmanda ortak giderlere katılım payı!

Ana gayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine "Ortak yerler" deniyor. Peki, apartmanda ortak giderlere katılım payı nasıl sağlanır?

Apartmanda yönetici defter tutmak zorunda mı?

Kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerinive bütün giderlerin saklanması gerekiyor. Bu bilgiler nası nasıl saklanır? Peki, apartmanda yönetici defter tutmak zorunda mı?

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Arsa vergisini kimler ödemez?

Arsa ve arazi sahiplerinin her sene sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Vergiyi bazı kurum ve kuruluşlar ödemiyor. Peki, arsa vergisini kimler ödemez? İşte kanunda yer alan arsa vergisi muafiyetlikleri..

apartmanda kimler oy kullanacak Haberi

apartmanda kimler oy kullanacak

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer

böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. 


Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy

çokluğuyla karar verir.


Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının

yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.


Oya katılma:

Her kat maliki, arsa payı oranına bakılmaksızın, bir tek oy hakkına sahiptir. Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun, sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz; oy hesabı yapılırken kesirler...