19 / 04 / 2024

apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi

apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, şubat ayında yüzde 8,20 artarak ayı 9.193,69 puandan tamamladı ve tüm zamanların en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi.

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Amerika'da mortgage faizi son 7 ayın en düşük seviyesinde...

ABD'de 30 senelik mortgage faiz oranı üst üste 9'uncu haftasında da gerileyip son 7 ayın en düşük seviyesine geldiği kaydedildi. İşte haberin detayları... 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Kreş ücretleri yıllık 750 bin TL’ye kadar çıktı! Resmen dünyanın en pahalı üniversiteleriyle yarışıyor!

İstanbul'daki bazı kreş ve anaokulu ücretlerinin 500 bin TL’nin üstüne çıktı. Fiyatların dünyanın en pahalı üniversiteleriyle de yarışması dikkat çekti. Üstelik, zorlu görüşmelerden sonra kayıt yaptırılan bu okullarda boş yer bulmak da mümkün olmuyor.

BIST 100 endeksi gün ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı!

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 6.379,29 puanla tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı.

Dünyanın en büyük 722 şirketi toplam karlarını yüzde 89 artırdı! 2022'de 722 şirketin karı 1,1 trilyon dolar oldu!

Tüm dünyada hayat pahalılığı kriziyle karşı karşıya kalınmışken, dünyanın en büyük 722 şirketinin, artan fiyatlar ve faiz oranlarıyla üst üste 2 sene 1 trilyon doların üzerinde aşırı kar elde ettiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul günü rekorla tamamladı: BIST 100'den tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, tüm zamanların en yüksek günlük ve haftalık kapanışına imza attı. İşte Borsa İstanbul'daki bugünkü rakamlar...

Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın en ucuza nerede satılıyor? işte Kumtel 13 Mart 2023 fiyat listesi

Mutfaklarına set üstü fırın almak isteyenler sizin için Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın'ın en ucuza nerede satıldığını araştırdık. İşte Kumtel LX - 9645 70 lt Set Üstü Fırın özellikleri ve fiyatı..

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı o olacak! Hemen bakın

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının en çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı. Üstüne basa basa uyardı. Hemen bakın!

Gaziantep`te yıkılan Bahar Apartmanı'nın müteahhitti gözaltında! 9 vatandaş hayatını yitirmişti...

Gaziantep'te deprem nedeni ile yıkılan Bahar Apartmanı'nın enkazında gerçekleşen teknik incelemenin ardından ihmali bulunduğu onaylanan müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

Altın fiyatlarını alt üst edecek kıyamet için analistler gün ve saat verdi!

Bugün ons altın rekor üstüne rekor kırarak 2 bin dolara doğru hızlanırken, gram altın 1.171 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altın almak isteyenler bu haberi okumadan altın almamalı! İşte ayrıntılar...

apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi Haberi

apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras yaparak kullanıyor. Engel olabilir miyiz?" sorusunu sordu. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt...

Herkesçe bilinen çatı kat mülkiyeti kanunu gereği ortak alandır ve tüm kat maliklerinin açık bir şekilde rızası olmadıkça tek bir kat malikine özgülenemez ve bu alana teras vb. yapılar inşa edilemez. Böyle bir durumun varlığı durumunda da kat malikleri kurulunun verdiği yetkiyle site ya da bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabilir, değişiklikler varsa eski durumuna dönmesi talep edilebilir.

Çatı kime...