20 / 04 / 2024

apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir

apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir

Merkezi sistem ile ısınan apartmanlarda ısı pay ölçer takılması durumunda, ödenecek tutar maliklerin kullanım oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Borsaya son üç ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı geldi!

Art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı Borsa’yı coşturdu. Pay senedi yatırımcılarının toplam sayısı haziran sonundan 22 Eylül’e kadar net 3,2 milyon artarak 8 milyona yaklaştı, pay senedi piyasa değeri 10,4 trilyon lira oldu.

Borsada son 3 ayda pay senedi yatırımcısı rekoru kırıldı!

Diğer finansal araçlarının zarar ettiği son dönemlerde art arda yapılan halka arzlara hücum eden her yaş ve kesimden yatırımcı borsayı coşturdu. BIST’e son 3 ayda 3,2 milyon yeni pay senedi yatırımcısı katıldı.

EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından prim nedeniyle faydalanamayanlar için başka seçenekler de var. EYT'yi kıl payı kaçırana yeni emeklilik kapısı açıldı! 3600 - 4500 prim günü ile erken emeklilik fırsatı. İşte detaylar...

Memur-Sen'den son dakika memur maaş zammı çağrısı: Refah payı gelmeli! 

Memur-Sen, kamu işvereninin, güncellenen enflasyon beklentilerini göz önünde bulundurarak, enflasyon tehdidini ortadan kaldırmak amacıyla refah payını içeren teklifle toplu sözleşme masasına gelmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte Memur-Sen'in o çağrısı...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 80 bin 914 kişi yükseldi! Pay senedi yatırımcı sayısı 4 milyon 764 bin 694 oldu!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısı 16 Haziran haftası itibarıyla 80 bin 914 kişi yükseldi. Bir önceki hafta 4 milyon 683 bin 780 olan pay senedi yatırımcı sayısı, geçtiğimiz hafta 4 milyon 764 bin 694'e ulaştı. 

Kayseri Şeker halka arz ediliyor! 106 milyon lira pay için 10 Mayıs'ta talep toplanmaya başlıyor! 

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak ve 106 milyon lira pay için halka arz gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılar.

Konutta sıfır satışların payı son 10 senenin en düşük seviyesinde!

Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’de toplam konut satışlarında sıfır tabir edilen yeni konutların payının 10 yılın en düşük seviyelerinde olduğunu söyledi.

Apartmanlarda sığınak depo olarak kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 40 evli apartmanda dığınağın depo olarak kullanıldığını belirtti ve bu durumun mümkün olup olmadığını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nde değişiklik pay sahiplerinin onayına sunuldu!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben; yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Mirastan pay almaması için çocuğunu kısırlaştırdı!

ABD’li mucit Peter Cooper, vasiyetinde kızının çocuğu olmaması durumunda tüm mirasının eşine bırakılmasını istemişti. Mirasın kendine kalmasını isteyen anne Maryon kızının pay almaması için kızını kısırlaştırdı. 

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında imzalanıyor. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor...

apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir Haberi

apartmanlarda ısı pay ölçer zorunluluğu nedir

Merkezi sistem ile ısınan apartmanlarda ısı pay ölçer takılması durumunda, ödenecek tutar maliklerin kullanım oranlarına göre hesaplanıyor.


2007 yılında çıkan Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliğine göre ısı tasarrufu ve enerji verimliliği sağlanması amacıyla binaların Isı Pay Ölçer sistemine geçmesi gerekiyor. 


Böylece her radyatöre takılan Isı Pay Ölçer ya da her dairenin girişine takılan Isı Sayaçları ile tüketilen enerji miktarı ölçülebiliyor. 


Sistem sayesinde kendi kullandığı kadar ısı ve su bedeli ödeyeceğini bilen daire sakini bireysel ayarlamalar sayesinde, yüzde 15 ile yüzde 45 arasında yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.


Bakanlık açıklaması:

"Apartman yönetim kurullarının ısı pay ölçer cihazlarının kurulmaması ya da kullanılmaması konusunda, oy çokluğuyla aldığı her türlü karar yok hükmünde kabul ediliyor. 


Apartmanlarda ısı kontrol cihazları olan termostatik vanaların, ısı pay ölçerlerin veya ısı sayaçlarının kullanımına izin vermeyen...