19 / 04 / 2024

ar-ge ve inovasyon

ar-ge ve inovasyon

Çelik İhracatçıları Birliği “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi”ni hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı...

İslam Memiş çarşamba ve cuma gününü işaret etti! Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına seslenerek çarşamba ve cuma gününü işaret etti.  Altın borcu olanlar bir saniye bile beklemeyin...

Coşar Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Coşar Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Coşar tarafından kuruldu.

Doları olan duymadım demesin! İslam Memiş'ten çarşamba ve perşembe gününe dikkat uyarısı geldi!

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, dolar açısından Çarşamba ve Perşembe günün öneminden bahsetti. İşte detaylar!

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Altında en çok merak edilen sorular, “Bu fiyattan altın alınır mı, altın yıl sonu ne kadar olacak” olurken uzman isimler konuya peş peşe açıklık getirdi.  “Altında çarşamba ve cumaya dikkat!” diyen uzmanlardan çok ses getirecek açıklamalar...

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Altın için çarşamba ve perşembe alarmı! Altında dananın kuyruğu kopacak! Hiç yanıltmadı! O günlerde altın fiyatları

Altın yatırımcıları, altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken uzmanlar çarşamba ve perşembe günleri için alarm verdi. Altın fiyatlarında dananın kuyruğu kopacak. Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Hiç yanıltmayan altın fiyatları o günlerde böyle olacak. İşte ayrıntılar...

Özyaşar Yapı Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özyaşar Yapı Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şebnem Baş tarafından kuruldu.

Numan Kurtulmuş'tan memur ve emekli zammı açıklaması!

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partisinin Ar-Ge ve Eğitim Başkanlığı tarafından Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘Teşkilat Akademisi’ programına katılım gösterdi. Kurtulmuş, milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam konusuna da değindi.

Evler ofislere dönüştü!

Pandeminin uzamasıyla beraber, şirketler çalışma koşullarını yeni normale daha uygun bir çizgide sürdürüyor. Nurus’un yeni çalışma alanı, hibrit çalışma ve uydu ofiste çalışma gibi yeni normlar doğrultusunda yaptığı Ar-Ge ve üretim, yeni normali anlayabilmek açısından önem taşıyor.

Dalbaşar Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Dalbaşar Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akın Dalbaşar tarafından kuruldu.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek için Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar'da değişiklik!

Türkiye'nin rekabetçi konumunu güçlendirmek ve çevreye saygılı üretimleri desteklemek amacıyla Ar-Ge ve çevre yatırımlarına sağlanan faiz desteğinin üst limiti 1 milyon liradan 1,8 milyon liraya çıkarıldı.

ar-ge ve inovasyon Haberi

ar-ge ve inovasyon


Tüm sanayi alanlarının gelişiminde ve sektörlerin ülke ekonomisi için yaratacağı katma değerde büyük önem taşıyor. Çelik İhracatçıları Birliği bu amaçla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi”ni hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.  Türkiye ve dünyada örnek olması hedeflenen Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi için ise sanayici ve üniversite işbirliği en önemli adımı oluşturuyor.


Çelik İhracatçıları Birliği, “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi” için ilk adımı attı. Merkez ile çelik sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması, ürün çeşitliliği ve niteliğinin artırılması, sektör firmalarına daha fazla hizmet verilebilmesi amaçlanıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi için üretici firmalar, üniversiteler, denetim firmaları ve STK temsilcilerinin katılımıyla strateji çalıştayı gerçekleştirildi.


Çelik sektörünün Ar-Ge, inovasyon ve test analiz alanlarındaki mevcut ve...