29 / 03 / 2024

arabulucu

arabulucu

TBMM'den geçmesi beklenen yeni pakede göre; aralarında kira anlaşmazlıkları gibi vakaların da bulunduğu birçok konuda ilk kapı arabulucular olacak.

Kira anlaşmazlıklarında 129 bin 259 arabulucu başvurusundan 69 bin 239'unda anlaşma sağlandı! 

Kira davalarında arabulucuya başvuru sayısı 129 bin 259'e ulaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu başvuruların 69 bin 239'unda anlaşma sağlandığını belirtti. İşte Bakan Tunç'un konuya ilişkin açıklaması...

Arabulucu avukattan kiracı tepkisi: Kiracılar konut sahiplerinin ortağı mı?

Kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırına rağmen, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar büyüyor. Avukat Günay Kodaz, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinden gelen yorumlar...

23 yıllık arazi anlaşmazlığına arabulucu ayarı!

23 yıllık miras davası arabuluculuk yöntemi ile çözüme kavuştu. Yıllardır devam eden miras kavgası 15 günde çözüme kavuştu.

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara "satılık konutu alıcıya gösterme" de taşındı. Ankara'da meydana gelen olayda arabulucu, yüksek yargı kararları kapsamında konut malikinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak değerlendirdi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık arabuluculuk sistemiyle beraber uzlaşmayla sonuçlanıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, uzlaşma oranının yüzde 70’lere çıktığını belirtiyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Çift maaş almak isteyenlere son dakika müjdesi: SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı fark etmiyor! Tek şartla alınıyor! 

SGK ölüm durumunda alınan maaşlarla ilgili gelişmeler merak ediliyor. AYM'nin kararına göre belirli kriterlere uygun kişiler çift maaş alma hakkı elde ediyor. Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, çift maaş almak için aranan şartı duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Ev sahibi ve kiracı krizini ‘arabulucu’ da çözemedi!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlarının bazılarını ‘arabulucu’ da çözemedi. Yaşanan gelişmeleri Gayrimenkul hukuku uzmanları, değerlendirdi. Uzman isimler hem ev sahiplerine hem de kiracılara uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

arabulucu Haberi

arabulucu

Kimi zaman çok önemsiz konular nedeniyle komşular arasında çıkan ve zaman zaman kan davasına dönüşen tartışmaları uzlaşma ile çözecek düzenlemenin yakında TBMM'den geçmesi bekleniyor. 

7'nci yargı paketi ile kat mülkiyeti ve komşuluk ilişkilerinden doğan sorunlar mahkeme yerine çözümü arabulucuda arayacak.

Böylece sorunlar uzlaşma ile çözülürken hem zamandan kazanılacak hem de masraf yükü azalacak.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre TBMM'nin 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlaması ile birlikte öncelikli gündem maddelerinden biri de 7'nci yargı paketi olacak. Hazırlıkları devam eden pakette yer alacak değişiklikler arasında arabuluculuk sisteminin kapsamının genişletilmesi bulunuyor. Adalet Bakanlığı ve AK Parti tarafından çalışmaları devam arabuluculuk ile ilgili düzenlemenin detayları şöyle:

HANGİ KONULAR KAPSAMDA

Kira, kat mülkiyeti kapsamındaki tüm konularda ve komşuluk ilişkileri ile ilgili sorunlarda arabulucuya gitmek zorunlu...