29 / 03 / 2024

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

TBMM'den geçmesi beklenen yeni pakede göre; aralarında kira anlaşmazlıkları gibi vakaların da bulunduğu birçok konuda ilk kapı arabulucular olacak.



Kimi zaman çok önemsiz konular nedeniyle komşular arasında çıkan ve zaman zaman kan davasına dönüşen tartışmaları uzlaşma ile çözecek düzenlemenin yakında TBMM'den geçmesi bekleniyor. 

7'nci yargı paketi ile kat mülkiyeti ve komşuluk ilişkilerinden doğan sorunlar mahkeme yerine çözümü arabulucuda arayacak.

Böylece sorunlar uzlaşma ile çözülürken hem zamandan kazanılacak hem de masraf yükü azalacak.

Kirada sorun yaşayanlar bu habere dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre TBMM'nin 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlaması ile birlikte öncelikli gündem maddelerinden biri de 7'nci yargı paketi olacak. Hazırlıkları devam eden pakette yer alacak değişiklikler arasında arabuluculuk sisteminin kapsamının genişletilmesi bulunuyor. Adalet Bakanlığı ve AK Parti tarafından çalışmaları devam arabuluculuk ile ilgili düzenlemenin detayları şöyle:

HANGİ KONULAR KAPSAMDA

Kira, kat mülkiyeti kapsamındaki tüm konularda ve komşuluk ilişkileri ile ilgili sorunlarda arabulucuya gitmek zorunlu olacak. Mevcut sistemde bu isteğe bağlı idi. İsteyen arabulucuya, isteyen mahkemeye gidiyordu. Yasa çıktığında bu konuları kapsayan tüm dosyalar önce arabulucuya gidecek. Bir ay içinde arabulucu sonunu çözemezse konu mahkemeye taşınabilecek.

BAHÇEME KOMŞUMUN TAVUĞU GİRDİ

Bu durumda ihtilaflı kiralar, kira tespit davaları, tahliyeler, apartman yönetimi ile ilgili ihtilaflar, bina ya da sitedeki ortak olanların kullanımı, komşunun bahçesine kedi, köpek, tavuk girmesi, park yeri gibi sorunlarda öncelikli olarak arabulucuya gidilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön